Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Egy jogilag megszűnt bankot...

Egy jogilag megszűnt bankot töröltethetek a tulajdonlapomról, ha az még mindig szerepel rajta?

Figyelt kérdés

Pontosabban azért érdekelne ez a kérdés, mert 2005-ben felvettem egy jelzáloghitelt xy banktól, akit egy másik bank megvásárolt 2008-ban, de a másik bank, aki elviekben megvásárolta az xy bankot, és ezáltal elviekben engem is, az adott új bank még sem módosított velem semmit, sem pedig a régi bank, aki eladott, vmint a tulajdon lapomon is elviekben még mindig a régi bank neve szerepel, aki már nem létezik semmilyen formában sem törvényesen!

Az eladás maga szintén elviekben törvényesen zajlott, na de velem akkor sem módosítottak semmit, innét kezdve nekem törvényesen mi közöm az új bankhoz, vagy ha van is közöm, azt nekik kellene tüzetesen bebizonyítaniuk, de nekem attól még a régi teljesen megszűnt bankot jogom van töröltetni a tulajdonlapomról nem?

Ennél tisztábban nem nagyon tudom megfogalmazni a kérdésemet, így bocsi mindenkitől, ha kissé bonyi!

2011. okt. 23. 10:29
1 2 3 4 5 6
 51/55 A kérdező kommentje:

"Figyelj,ha neked már a jogutódlás fogalmával is gondjaid vannak, valamint egy felvásárlással, akkor nem tudunk itt 30 oldalon keresztül magyarázni.

Mi a gondod? A széljegyzetet te úgyse szedetheted le,azt majd leszedi a bank,ha kifizetted a hiteledet.

Nem mindegy neked mi a neve annak akinek törlesztessz? Semmi nem változott a te szerződési feltételeidben. Jogutódról van szó."

Miért lenne gondom a jogutódlás fogalmával? Kb. sokadjára leírtam, hogyha jogutódlás történt, akkor abban az esetben értem, hogy miért nem köteles az új bank irányomba szerződést módosítani és miért maradhat minden, még a régi név is változatlanul meg mindenhol!

Ezt is írtam már magamtól is, hogy már, hogy bújhatnék ki a kötelezettségeim alól, mikor én a széljegyzetről bármi is van nem szedhetem le akkor sem a régi Ella bankot! Ez sem újdonság számomra!

Annak, akinek törlesztek, ha csak névváltozás történt volna, akkor édes mindegy lenne, de leírtam 100szor, hogy nem csak az történt, az eladás-vétel mióta csak névváltoztatás?

Mi a gondom? Hogy nincs szerződésem az új bankkal...és jogtalanságok érnek és még csak fel sem tudok ki ellen lépni, mert az sem tiszta, hogy a szerződésem ki irányába jogos, épp azért, mert nem csak név változtatás történt.

Egy régi cég felvásárlása más cég által miért lenne csak az...és már bocs, én nem ügyvéd vagyok, de talán utána kérdezhetek nem, elvégre ezért van a net!

2011. okt. 24. 12:14
 52/55 A kérdező kommentje:
Na remek, elszórtam magam, most már tudjátok, melyik cégről van szó! Végül is mindegy, mivel csak feltételezek én is, ezért nem állt szándékomba megnevezni a bankokat!
2011. okt. 24. 12:17
 53/55 anonim ***** válasza:

Írtam neked e-mail-t, de most hogy írtad, a bank nevét, megnéztem neked a neten a céginfo szolgáltatást, létezik a cég, azaz nem szűnt meg jogutód nélkül.

A tulajdonosa változott, meg a neve, a cég ugyanaz a jogi személy maradt, de gyakorlatilag ehhez neked nem sok közöd van, attól ugyanúgy kell továbbra is fizetned a hitelt, és érvényben van a szerződésed.

2011. okt. 24. 12:37
 54/55 A kérdező kommentje:

"Írtam neked e-mail-t, de most hogy írtad, a bank nevét, megnéztem neked a neten a céginfo szolgáltatást, létezik a cég, azaz nem szűnt meg jogutód nélkül.

A tulajdonosa változott, meg a neve, a cég ugyanaz a jogi személy maradt, de gyakorlatilag ehhez neked nem sok közöd van, attól ugyanúgy kell továbbra is fizetned a hitelt, és érvényben van a szerződésed."

Válaszoltam mailben! :)

2011. okt. 24. 13:09
 55/55 A kérdező kommentje:

Jah, lehet nem is neked válaszoltam? :)))

Már bele vagyok kissé fáradva a gépezésbe!

2011. okt. 24. 13:38
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!