Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Egy jogilag megszűnt bankot...

Egy jogilag megszűnt bankot töröltethetek a tulajdonlapomról, ha az még mindig szerepel rajta?

Figyelt kérdés

Pontosabban azért érdekelne ez a kérdés, mert 2005-ben felvettem egy jelzáloghitelt xy banktól, akit egy másik bank megvásárolt 2008-ban, de a másik bank, aki elviekben megvásárolta az xy bankot, és ezáltal elviekben engem is, az adott új bank még sem módosított velem semmit, sem pedig a régi bank, aki eladott, vmint a tulajdon lapomon is elviekben még mindig a régi bank neve szerepel, aki már nem létezik semmilyen formában sem törvényesen!

Az eladás maga szintén elviekben törvényesen zajlott, na de velem akkor sem módosítottak semmit, innét kezdve nekem törvényesen mi közöm az új bankhoz, vagy ha van is közöm, azt nekik kellene tüzetesen bebizonyítaniuk, de nekem attól még a régi teljesen megszűnt bankot jogom van töröltetni a tulajdonlapomról nem?

Ennél tisztábban nem nagyon tudom megfogalmazni a kérdésemet, így bocsi mindenkitől, ha kissé bonyi!

2011. okt. 23. 10:29
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:

Nem töröltetheted, hanem át lehet íratni az új bank nevére. Ehhez valószínűleg az új bankot kell megkeresni.

Ugyanis, ha törlöd, akkor ugye törlődik a rangsor is, holott a megvétellel a jogelőd helyébe lép minden tekintetben: a rangsort megtartja.

És gyakorlatilag van velük szerződésed, mert azt is megvették. Jogosulti oldalon személyváltozás történt, de ez a te kötelezettségedet nem érinti. Úgy, mint az engedményezésnél.

2011. okt. 23. 12:46
 12/55 A kérdező kommentje:
Értem, csak akkor még egy kérdés lenne, ezek után, amit a pszáf szerint olvastam, hogy kik lehetnek jogutódok, a bemásolt szöveg alapján abban hol szerepel, hogy megvásárlás esetén is érvényes ez?
2011. okt. 23. 12:57
 13/55 anonim ***** válasza:

vásárlásnál egyértelműen jogutód a vásárló bank.

Ehhez nem kell pszáf

2011. okt. 23. 14:01
 14/55 A kérdező kommentje:

Már mitől egyértelmű???

Ennyi erőből az is egyértelmű lehetne ez alapján, hogy jogtalan ember kereskedelmet folytatott az ügyfeleit érintve két intézmény! Mert ugye bár, ahhoz sem kell pszáf!

Ja jó, oké lehet csürni-csavarni a következő mondat úgy is az lenne erre vissza vágva, hogy nem ügyfeleket vettek meg, hanem követeléseket az intézménnyel együtt!

Csak, ha nem ügyfeleket vettek meg, akkor kitől akarják követelni azokat a követeléseket, amiket megvettek?

2011. okt. 23. 14:08
 15/55 anonim ***** válasza:

nem ügyfelelket vettek meg és nem követeléseket. Megvették az egész bankot. szőröstül bőröstül. Ezért jogutódok.

Ez ugyanaz,mintha te megveszel egy céget. Akkor sem válogatsz, hogy a tartozás nem kell,a követelés igen....

2011. okt. 23. 14:11
 16/55 A kérdező kommentje:

Tehát ezzel csak arra akarok kilyukadni, hogy oké követelések és intézmény vásárlása esetén egyértelmű a jogutódság, deha csak azt vették meg, akkor nincs addig kitől követeljék a követelni valót, addig amíg az adott emberrel is akitől követelhetnék alá nem írnak egy módosítást, nem?

Egyszerűen nem is értem...!

2011. okt. 23. 14:21
 17/55 anonim ***** válasza:
Nem kell semmiféle szerződést módosítani, de a széljegyzetet.Mivel jogutódok minden ami az előző nevű bankra vonatkozott az most rájuk vonatkozik.
2011. okt. 23. 14:22
 18/55 A kérdező kommentje:

"Nem kell semmiféle szerződést módosítani, de a széljegyzetet.Mivel jogutódok minden ami az előző nevű bankra vonatkozott az most rájuk vonatkozik."

Épp ezért írom, hogyha ahhoz meg kell...akkor a régi bank alapjáraton törlődik, az új meg csak akkor kerülhet logikám szerint legalábbis a széljegyzetre rá, ha én aláírom, ha meg nem, akkor gondolom a bank perelhet, stb., nem?

Épp ezért jött elő bennem ez a kérdés, ami a fő kérdésem, hogy én törölhetem-e a már nem létező bankot, akár úgy is, hogy szerződésmódosítás nem történt az új bankkal?

2011. okt. 23. 14:33
 19/55 anonim ***** válasza:

Amikor felvettem a hitelt, akkor Nyrt volt a kérdéses bank.

Menet közben Zrt lett belőle. Én is szaladok töröltetni a jelzálogot.

Sőt, ha a bank egyetlen részvénye más kézbe kerül, az is elég indok. :):)

[link]

2011. okt. 23. 14:49
 20/55 A kérdező kommentje:

Egyébként még, azért is fontos lenne értenem ezt a dolgot, hogy mennyire törvényesen járt el az a bank irányomba, amelyik megvett, mert hogy én amit aláírtam szerződést az alapján 7%-os thm-et és napi kamat esetén, amennyiben csúszás adódik 6%os kamatot írtam alá, az új banknál viszont 12%os thmet fizetek, a napi csúszó kamat pedig 14%!

Lényegében mivel velük módosított szerződésem nincsen, csak van egy ki tudja milyen törvény, még azt sem látom át így, hogy emiatt, hogyan-milyen esélyekkel támadhatnám meg a bankot, csak hogy jogtalanul már ne fizessek dupla törlesztőket, a chf árfolyamtól függetlenül! Ami persze már csak hab a tortán!

2011. okt. 23. 14:51
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!