Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Egy jogilag megszűnt bankot...

Egy jogilag megszűnt bankot töröltethetek a tulajdonlapomról, ha az még mindig szerepel rajta?

Figyelt kérdés

Pontosabban azért érdekelne ez a kérdés, mert 2005-ben felvettem egy jelzáloghitelt xy banktól, akit egy másik bank megvásárolt 2008-ban, de a másik bank, aki elviekben megvásárolta az xy bankot, és ezáltal elviekben engem is, az adott új bank még sem módosított velem semmit, sem pedig a régi bank, aki eladott, vmint a tulajdon lapomon is elviekben még mindig a régi bank neve szerepel, aki már nem létezik semmilyen formában sem törvényesen!

Az eladás maga szintén elviekben törvényesen zajlott, na de velem akkor sem módosítottak semmit, innét kezdve nekem törvényesen mi közöm az új bankhoz, vagy ha van is közöm, azt nekik kellene tüzetesen bebizonyítaniuk, de nekem attól még a régi teljesen megszűnt bankot jogom van töröltetni a tulajdonlapomról nem?

Ennél tisztábban nem nagyon tudom megfogalmazni a kérdésemet, így bocsi mindenkitől, ha kissé bonyi!

2011. okt. 23. 10:29
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:

Ptk

Római jogi tankönyv

Polgári jog általános része tankönyv

VAGY akár elmehetsz ügyvédhez is...

2011. okt. 24. 11:46
 42/55 A kérdező kommentje:
Aham, nem mondod? Legalább kulcsszavakat megadhatnál, főleg, ha ennyire biztos vagy benne, hogy ott szerepel ilyen. Csak, mert a jogszabály keresőjébe hiába írok be ezzel kapcsolatos kulcsszavakat!
2011. okt. 24. 11:46
 43/55 anonim ***** válasza:

Már na haragudj, de mi a célod?

Kérdeztél, válaszoltunk. Megmondtuk: jogi alapfogalmakról van szó.

Ha nem hiszed el, és vitatkozol, minek kérdezel?

Amúgy is, mit akarsz elérni?

Fizetni kell így is, úgy is. Most mi a probléma?

Ha meg tényleg ilyen értetlen vagy, menj el ügyvédhez, ő majd a szádba rágja, mert ez a dolga.

2011. okt. 24. 11:48
 44/55 anonim ***** válasza:

Értsd már meg: alapfogalmak!

Tankönyvet meg ne a jogszabálykeresőben keress.

Milyen kulcsszavakat?

Itt egy jogrendszerről beszélünk, ha nem hiszed el, nézz szépen utána.

Megsúgom: olyan mondatot nem fogsz találni, ami egyben megválaszolja a kérdésed. Le kell vezetni, a jogrendszer lényegéből, jogi alapfogalmakból, stb.

2011. okt. 24. 11:51
 45/55 A kérdező kommentje:
Válaszoltál, de csak olyan választ adtál meg, ami a szerény véleményedre alapul! Persze, én elfogadom a véleményedet, alapjáraton is véleményekre voltam/vagyok kíváncsi, de vitázni te kezdtél el vitázni, hogy mennyire egyértelmű, hogy vásárlás esetén jogutódi viszony van. Neked egyértelmű, nekem meg a pszáf szerint nem egyértelmű! Deha már elkezdtél erről vitázni, akkor miért nem támasztod alá az állításodat, vagy közlöd azt, hogy ez csak a te véleményed és akkor nem kérek alátámasztást!
2011. okt. 24. 11:52
 46/55 anonim ***** válasza:

Figyelj,ha neked már a jogutódlás fogalmával is gondjaid vannak, valamint egy felvásárlással, akkor nem tudunk itt 30 oldalon keresztül magyarázni.

Mi a gondod? A széljegyzetet te úgyse szedetheted le,azt majd leszedi a bank,ha kifizetted a hiteledet.

Nem mindegy neked mi a neve annak akinek törlesztessz? Semmi nem változott a te szerződési feltételeidben. Jogutódról van szó.

2011. okt. 24. 11:53
 47/55 anonim ***** válasza:
Hol nem egyértelmű apszáf szerint? felvásárlásnál nem is lehet más mint jogutód? A pszáf semond mást értsd már meg.
2011. okt. 24. 11:54
 48/55 A kérdező kommentje:
Ja és igen fizetni így is úgy is kell, csak nem mindegy, hogy kinek-mennyit, meddig és jogtalanul-e stb. Neked lehet mind1 lenne, de nekem nem az!
2011. okt. 24. 11:55
 49/55 anonim ***** válasza:

Te ne haragudj, de a "véleményem" a tanulmányaimon alapul, ugyanakkor nem fogom kiírni neked a Ptk. általános részi tankönyvet, mert vannak ügyfeleim is, velük foglalkozom, nem érek rá kimásolni oldalakat.

Azt nem értem, a PSZÁF-tól mit akarsz, az adásvétel szabályait nem ők alkotják meg.

Hallottál már olyat, hogy egy jogrendszer hogyan épül fel?

Hallottál már jogszabályi hierarchiáról?

És jogi alapfogalmakról?

Alkotmány - tulajdon elismerése (az alapja ugyebár az adásvételnek is)

Ptk - adásvétel szabályozása

Gt - beolvadás, üzletrész adásvétel, stb. szabályozása.

Mivel nem mondasz bank nevet, azt sem tudjuk, pontosan mi történt, lehet ugyanis, hogy beolvadt a bankod egy másikba, vagy simán megvette valaki, és átnevezte... (Mindegy amúgy, de más-más helyen szabályozott.)

Ugye nem baj, ha ezt mond nem másolom be??

2011. okt. 24. 11:58
 50/55 A kérdező kommentje:

Pszáf szerinti jogutódi viszonyok lehetőségei:

"aktív, cégbírósági nyilvántartásba vétel alatt, felszámolás alatt, végelszámolás alatt, átalakulás alatt/beolvadás, átalakulás alatt/összeolvadás, átalakulás alatt/különválás, átalakulás alatt/kiválás, átalakult/beolvadt, átalakult/összeolvadt, átalakult/különvált, átalakult/kivált, inaktív."

Jogszabály keresőből másoltam ki! Ebben, hol szerepel az eladásra vonatkozó rész? Erre írtad korábban is te, vagy más, hogy nem szerepel benne, mert egyértelmű, én meg meg megkérdeztem, hogy de mitől egyértelmű, milyen jogszabályok támasztják alá, hogy az?

Ehhez képest, egy vmire való magyarázat helyett mást sem írsz, hogy lényegében, mint hogy mert csak!

2011. okt. 24. 12:01
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!