Mit tehet velem az Eos Faktor?
Összejött a T-Mobilnál egy kisebb-nagyobb tartozásom. Természetesen nem direkt modon totál munkanélküli lettem,átvette az Eos Faktor. Ők hívtak egy párszor telefon,kb 2-3hétre leszálltak és most küldtek egy smst ami igy hangzik:
Önnel szembeni követelésünket ÁLLAMI KÉNYSZER igénybevételével fogjuk érvényesíteni.Mire számíthatok?Természetesen hamásnem részletben szeretném kifizetni,de jelenleg most erre sincs esély. Ezt ők ugysem fogják megérteni,mert max 1héten belül várják az első részletet...szóval ez kilőve.
"A követeléskezelők hétköznapokon reggel 8 és este 20 óra között, illetve szombaton 8 és 12 óra között kezdeményeznek kapcsolatfelvételt az adóssal. Ettől abban az esetben lehet eltérni, ha azt az adós kifejezetten kéri. Az adós kérését megfelelően dokumentálni kell (hangfelvétellel vagy írásban). Az adós méltányolható kérését a követeléskezelők figyelembe veszik a kapcsolatfelvétel helyére, idejére vonatkozóan, amennyiben az nem hátráltatja jelentős mértékben a követeléskezelési tevékenységet."
reggel hétkor senkit nem hívogathatnak, ugyanis 8-kor kezdődik a munkaidő, szóval vagy elfelejtettél órát állítani, vagy provokálsz. egyik sem szimpatikus.
5 év után a távközlési követelés érvényesíthetősége elévült, az EOS-tól én még ajánlott levelet nem láttam, a telefonos, sms értesítések pedig szintén nem érnek egy fabatkát sem. :)
Ebből kifolyólag elévült érvényesíthetőségű követelést már ne akarjon behajtani...
szolgáltatásból fakadó tartozást nem elhet örökölni, a a szüleid mondjuk meghalnak, az ő tv tartozásukat neked nem kell kifizetned.
engem a creditexpress behajtócég keresett upc tartozás miatt, mert állítólag szóbeli hűséget adtam, és a 2 hetes TV használatom 61 ezer forintba került. nem fizettem ki, rám küldte a behajtókat.
a szüleimnél dolgozom hivatalosan, papíron elküldtek az állásomból, beküldtem nekik faxon hogy munkanélküli vagyok, tehát fizetésképtelen, utána jött a papír hogy fizetésképtelensége miatt az eljárást felfüggesztettük.
ekkor visszajelentettek. ennyi!
éveken keresztül nem foglalkoznak egy emberrel.
ja és elküldtem őket a fenébe, mondtam hogy majd ha a sok hajléktalant akik kihozzák hűségre a 0 forintos csúcsmobilokat, és eladják a Józsefvárosi piacon 50 ezerért majd ha őket csesztetik, akkor jöjjenek hozzám.
ennyi!
Azért úgy érdeklődnék, hogy adatvédelmi törvényeket figyelmen kívül hadják a faktor cégek? Vagy lehet, tudatalattimban aláírtam, hogy harmadik félnek átadhatják az adataimat, ugye? Amúgy egy faktorcéghez, hogy is kerülnek át az engedélyem nélkül az adataim? Szigorítottak az adatvédelmi törvényen.
Hogy is van ez????
A 2012. január 1-én hatályba lépett, új adatvédelmi törvény.akkor kezelhető személyes adat, ha azt egy törvény közérdekből elrendeli, vagy az érintett beleegyezik az adatkezelésbe. Több szakértő véleménye szerint, amennyiben tartozás van valamilyen Szolgáltató illetve Bank felé, és már egy idő eltelt nem fizetéssel a szolgáltató illetve bank kiadja harmadik félnek a személyes adatokat, behajtás jogcímén. Ezzel azonban, súlyos bűncselekményt követnek el!A személyes adatkezelésről szóló törvény szerint nem adható ki személyes adat harmadik félnek csak abban az esetben, ha az adóst erről levélben tájékoztatják, és beleegyezését megkapják. A törvény 6. §.-nak 8. pontja szerint, azonban:… „(8) Kétség esetén azt kell vélelmezni, hogy az érintett a hozzájárulását nem adta meg.”
Abban az estben, ha adósság kezelő faktoring cégek megkeresik az adóst, hogy a nevesített szolgáltató, vagy bank kezelésébe, illetve tulajdonába adta az adósságot, felmerülhet a kérdés, hogy vajon jogában állt-e?A szolgáltató, illetve bank nem jogosult a követelésének eladására, mert az adós a szolgáltatóval. illetve bankkal kötött szerződést és nem a faktoring céggel.
Ezek a faktoring cégek teljesen jogtalanul járnak el. Követelés kezelésére sem jogosultak csak az a cég, akivel az adós szerződést kötött.
Ennek módja a jogosult szolgáltató illetve bank kér az adós ellen fizetési meghagyást és annak alapján bírósági végrehajtást, ez a jogos eljárás.
Tehát, amennyiben zaklatja az adóst ilyen nemű faktoring cég, az adós írjon egy feljelentést a Pesti Ügyészségre, és ennek keretében kérje az ügyészséget a faktoring cég felszámolására, a személyes adatainak a faktoring cégnél azonnali megszüntetését továbbá a szolgáltató illetve bank, aki az szigorúan titkos adatait kiadta, kérjen ellene kártérítési kötelezettség megállapítását.Ha az adós valamikor mégis szóban vagy írásban beleegyezését adta ezen adatok kiadására, írjon levelet a faktoring cégnek, hogy kéri az adatai azonnali törlését, mert nem velük szerződött, hanem a jogosult szolgáltatóval vagy bankkal. Továbbá az adós írjon egy levelet a szolgáltatónak vagy a banknak és szólítsa fel, hogy úgy rendelkezik, hogy ezen túl az adatait zártan kezeljék és megtiltja az adatok harmadik félnek való kiadását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!