Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Munkáshitel? Jó opció lehet...

Munkáshitel? Jó opció lehet lakás vásárláshoz?

Figyelt kérdés

Munkáshitel+babaváró+csók ez összesen 30 millió minimum, (legkisebb opció) jó ötlet ez?

Nyilván persze magas törlesztőrészlettel, de ez is attól függ.

Elején picit magas, első gyerek születése után moratórium azt hiszem 1 évig, aztán jön hamarosan a második gyerek is és már nagyjából majdnem a felére csökken a törlesztő részlet.

Akárhogy is számolom szerintem még mindig jobb mint egy albérlet. Főleg ha felére csökken a részlet akkor ez nem is kérdés.

Munkáshiteltől tartok egy picit, felvehetem-e most aztán majd kb. hónapok múlva akár fél év múlva babaváró és majd ha lesz kiszemelt lakás akkor jöhet a csók, ez így lehetséges ebben a sorrendben?

Igazából a munkáshitel feltételeit is biztosan nem szegjük meg, barátnőm (majd házasok is leszünk nemsokára) biztosan magyarországi lakcíme lesz mindig is, tb-je van folyamatosan, terhesen majd táppénzre megy, elvileg nem rúghatják ki, aztán majd megint baba, bőven túllépi az 5 éves szabályt, akkor elvileg 5 évig ha betartunk mindent, akkor gond nem lehet. Csak mert nem szeretnénk ebből gondot, hogy aztán jön a büntetőkamat ami 4 millió helyett majd lesz 6.4 millió körül.

Na mindegy, a lényeg a lényeg, hogy így érdemes belekezdeni?

Szerintem ahogy sokan mások is, sajnos, csak így vehetnek lakást… máshogy mégis hogy lehetne? 😢

Esetleg babaváró meg piaci lakás hitel? Egyedül maga a piaci hitel nagyon megnyomná az egész költséget szerintem mintha ezt a 3-at venném fel.

Bármilyen tanács, ötlet, vélemény érdekel.

Ami a szíveteken az a szátokon, mondjátok el őszintén hogy a legjobb.

Persze ne milliomos fejjel gondolkozzunk mert az nem vagyok.

Keresetünk kettőnknek kb. 7-800 ezer ft.

tegnapelőtt 18:41
 1/5 anonim ***** válasza:
42%

Munkáshitel aprópénz (4 misi) cserébe vállalod, hogy a köv 5 évben max 3 hónapig leszel munka nélkül. Vicc.

A helyedben messzire elkerülném.

Babaváró + csok bőven elég lesz.

tegnapelőtt 18:51
 2/5 anonim ***** válasza:
54%

Ezek így együtt a jobbágytelek modernkori megfelelője.

Akkor is a földbirtokos megengedte a jobbágynak hogy letelepedjen egy viskóban a birtokon és cserébe törlesztésként pusztulatig robotoljon, majd a fattyai is, amíg a feudalizmus fennáll.

tegnapelőtt 18:59
 3/5 anonim ***** válasza:
59%
#2 - Ahogy a modenr ember a jobbágyi rendszert elképzeli...
tegnapelőtt 19:08
 4/5 anonim ***** válasza:
59%

Kíváncsiságból összeszámoltam a különböző hitelek törlesztő it a tájékoztatókból: 31.000 + 51.000 + 72.587 = 158.587 Ft.

Nekem fele ekkora összegű lakáshitelem van, ami piaci alapú és nem sok differencia van a törlesztőben (annak 129k). Tervezek majd egy előtörlesztést az idén.

Ha megfeleltek a feltételeknek, akkor érdemes igénybe venni.

Én igazából majd az ingatlan árak további alakulására leszek csak kíváncsi. Nem-e megint az árak felfelé fognak megindulni.

Ha terveztek családot akkor a piaci hitelt azt kihagynám a képletből.

tegnapelőtt 19:35
 5/5 anonim ***** válasza:
75%
Ha 7-800k-ból nem tudjátok összerakni, hogy előre jussatok a munkáshitel nélkül, akkor felejtsétek el a gyerekvállalást meg mindent.
tegnapelőtt 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!