Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Egyedül vagy a barátommal...

Egyedül vagy a barátommal vegyek fel lakáshitelt?

Figyelt kérdés

A barátommal lakunk együtt 3 éve albérletben.

Neki van lakása ami ki van adva, csak az máshol van,ezért nem lakunk abban.

Én most szeretnék lakást venni, örököltem. Azonban így is kellene lakáshitel.

Ha együtt vennénk fel nyilván kedvezőbb lenne azonban ő nem akar ebben részt venni….pedig úgy terveztük hogy abban laknánk amit én veszek. Szóval ém venném fel a hitelt és az én nevemen lenne a lakás.

Mi erről a véleményetek? Jogosan vagyok ezen kiakadva, hogy ő nem közösen akar lakást venni? Mármint nem közös hitellel?

tegnapelőtt 19:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
72%
Egy ilyen helyzetben én befektetném azt a pénzt, annak hozamából kényelmesen kifizetném az albérlet rám eső részét, a többi pedig a saját, kamatos kamatú gyarapodásomat szolgálná.
tegnapelőtt 19:33
 2/11 anonim ***** válasza:
75%
Egyedul. Semmikepp se együtt, tudom, szerelmes vagy meg minden, de ha netan valaha szetmentek kvanagy szivas es csomo penz ugyveddel lezongorazni a dolgot.
tegnapelőtt 19:39
 3/11 anonim ***** válasza:
50%

Mit mondott miért nem szeretné? Egyébként szerintem rendben van, plusz téged is véd, hogy a te pénzed a tied maradjon.

Én a barátommal közösen szeretnék majd lakást venni (50-50%-ban), de nálunk ez nem olyan bonyolult mert kb ugyanannyit keresünk és egyiküknek sincs ingatlana (kb ugyanannyi félretett pénzünk van.

tegnapelőtt 19:40
 4/11 anonim ***** válasza:
47%
Érdemes körültekintőnek lenni, akár egyedül veszel fel hitelt, akár közösen vesztek fel. Mivel 3 éve éltek együtt, így ez élettársi kapcsolatnak minősül. Ha valami miatt szétmennétek a későbbiekben, akkor lehetnek vitás kérdések a vagyonmegosztást illetően. Célszerű lehet mindent előre vagyonjogi szerződésben tisztázni. Ha egyedül veszed fel a hitelt és a te nevedre kerül az ingatlan, az még nem jelenti kétséget kizáróan azt, hogy egy szakítás esetén nem léphetne fel valamilyen igénnyel veled szemben.
tegnapelőtt 19:43
 5/11 anonim ***** válasza:
40%

Egyedul kell, hisz neki mar van sajatja. Minek neki meg egy?

Te felveszed a hitelt, fizeted es lesz egy 1/1es ingatlanod 20ev mulva.

Ha akarsz kerhetsz a parodtol penzt azert mert a te ingatlanodban lakik, kvazi valami berleti dij feleseg, hisz o megis ingyen tenne, ha nem fizet. Megegyezes kerdese, de szigoruan ugy hogy ezzel neki semmilyen tulajdonjoga nem keletkezik.

Persze ha jo fej lakhat nalad akar ingyen is, szivessegbol, hisz elvegre szereted. Ez a te dontesed.

Viszont a rezsi es az egyeb megelhetes felesben.

tegnapelőtt 20:44
 6/11 anonim ***** válasza:
48%
Egyedül, de fizessen lakbért, mivel így te vagy hátrányban, hiszen az övéből bevétel van, ő meg ingyen lakna nálad
tegnapelőtt 20:51
 7/11 anonim ***** válasza:
59%
Természetes, hogy, ha csak a tied lesz a lakás, ő nem akar adós lenni.
tegnapelőtt 20:55
 8/11 anonim ***** válasza:
69%

Csakis egyedül. Nyilván a srác nem hülye, azért nem megy bele a közösbe.

Van olyan ismerősöm, aki anno hitelt vett fel a csajának, aztán szétmentek. Kegyetlen szívás volt elintézni, hogy a csaj átvegye a hitelt, meg az új nőnek elmagyarázni hogy "bocs, az exem hitelét fizetem"

tegnapelőtt 21:51
 9/11 anonim ***** válasza:
70%
Nyilván egyedül. De egy ügyvéddel targyald meg, hogy mit kell aláiratni vele, hogy később ne perelhessen tulajdonjogért. Már ha van egy kis eszed.
tegnapelőtt 23:51
 10/11 anonim ***** válasza:
48%
Latszik hogy tudatos a srac, te meg meg szerelmi mamorba uszol...
tegnap 02:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!