Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Milyen érzés egyetemistaként,...

Milyen érzés egyetemistaként, hogy a munkáshitel 4 millió és kamatmentes, míg a szabadfelhasználású diákhitel max félévenként 750 ezer és 8 százalékos?

Figyelt kérdés
Engem eléggé bosszant. Nem értem, ha ingyen osztogatnak 4 milliós hiteleket, akkor miért nem lehet a diákhitelt is visszavinni 2 százalékra. Legutóbb sem csökkentették, hiába igérték.
nov. 2. 10:35
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
Tanulonak meg aztán pláne luxus egy autó. Hogy mióta luxus? Mindig is az volt, pláne egy kereset nélküli tanulonak.
jan. 31. 11:59
 42/50 nb2019 ***** válasza:
33%
Hiába lett a 41-es lepontozva, érdemes utánaszámolni, hogy mibe kerül valójában egy autó. Sokan lepődnek meg ilyenkor, hogy a tankolás csak egy kis része, emellett nem elhanyagolható a többi egyéb sem. (Biztosítás, adó, szervíz /akár csak a kopó-fogyó alkatrészek-löttyök pótlása/, stb.)
jan. 31. 19:12
 43/50 anonim ***** válasza:

Én vezettem egy ideig. Nagyjából egész közel áll a valósághoz ha az üzemanyag árát duplázom kb az jött ki. De én spritmonitoron mindent írtam, így természetesen amortizacio és minden benne volt.

Szóval egy kereset nélküli embernek ez iszonyú luxus. Két gyerek és normális kereset mellett vettük az első autónkat, természetesen használtan ami 3 - 6 megtakarításbol belefért. (ennyit ajánlanak, hogy maximum autó vételre költs)

febr. 3. 11:04
 44/50 anonim ***** válasza:

Már mot is a sok szerencsétlen diplomáson röhögnek szakmunkások, sőt még a segédunkások is :D

[link]

febr. 3. 13:35
 45/50 anonim ***** válasza:
0%
Miért is röhögnek? Valószínűleg ennyi eszük van csak, ugye?
febr. 3. 14:55
 46/50 anonim ***** válasza:
20%

Vajon miért? 🤔 Gondolkodni nem tanítottak az egyetemen? 😂

Talán azért, mert egy klímás, festő, fodrász stb. vállakozó sokkal többet keres, mint a diplomások 80-90 százaléka? Azért mert egy alkalmazott szakmunkás többet visz haza, mint a legtöbb mérnök, gazdász, tanár stb? Azért mert a pénzügyes diplomás nők elmennek inkább körmösnek, fodrásznak? A villamosmérnök inkább elmegy villanyszerelőnek. Persze csak az, akinek nem büdös a kétkezi munka és pénzt akar keresni.

De nyugtasd magad a szokásos bullshitekkel. Addig amíg van munkád. Mert hála annak, hogy minden hülyét felvesznek már egyetenre, illetve az MInek, egyre kevesebbet ér majd a diploma 😂.

febr. 3. 15:53
 47/50 nb2019 ***** válasza:

#44: Nyugodtan röhögjön, engem nem zavar, hogy ő is jól keres, az lenne a normális, ha mindenki jól keresne.

Csak akkor közben nem értem miért megy a sírás országszerte, hogy "minimálbért keresek, nincs semmi munka", meg miért van tele a hiteles szekció itt is a "hogy kaphatnék hitelt kezes nélkül" kérdésekkel, hisz a tiktokon is látszik, hogy itt mindenkinek milyen jól megy.

Azt már nem is nyitom ki, hogy ha ne adj isten orvoshoz kell menjen, remélem neki is a képébe röhög majd, hogy "hehe, miért kellett diplomáznod, én mennyivel jobban keresek nálad."

febr. 3. 20:18
 48/50 anonim ***** válasza:

#47 Vannak diplomák, amik jók és megéri. Egy orvost senki nem nevet ki.

Azért, mert kevesen hajlandóak kétkezi munkát végezni. Még kevesebben hajlandóak kitanulni egy szakmát.

Nen ismerek építőipari vállalkozót, autószerelőt stb. akik normálisan dolgoznak és nincs tele a naptáruk. Miközben 10+ ezres órabérért dolgoznak.

febr. 4. 10:53
 49/50 anonim ***** válasza:
#44 a linkelt képen valami nettó 330 ezer + 15 ezer szép kártya van. Hát azért szerintem elég sokan ennél többet kapunk diplomával. Én erre azért annyira nem lennék büszke.
febr. 4. 23:59
 50/50 anonim ***** válasza:
#49 Nagyon sokan meg kevesebbet. Vidéken ez egy átlag diplomás kezdő fizetés.
febr. 5. 06:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!