Milyen érzés egyetemistaként, hogy a munkáshitel 4 millió és kamatmentes, míg a szabadfelhasználású diákhitel max félévenként 750 ezer és 8 százalékos?
Az megvan, hogy diakhitelt akár 20 milliót is kapsz ha tandijra kell? Tehát egy fizetős és drága pilóta képzés vagy orvosi fizetős szakon vállalható akár szegény háttérrel is?
Mert azért ezt is tedd már oda amikor a diakhitel szabad felhasználasu részéről beszélsz.
Nem a tandíjról van szó, hanem az életkezdésről...
Albérlet, autó, akár lakás önerő, stb...
Szerintem vállalkozást beindítani nagyon jó. Egy burkolónak, kőművesnek, festőnek stb elég lehet kezdésnek.
Aki sajnálja az így járt. Nem szaros diplomát kellett volna szerezni, hanem normális szakmát tanulni. Egész európa szakmunkás hiánnyal küzd, miközben öntik a diplomásokat az egyetemek. És erre jön még az AI. Szomorú világ jön az irodistákra.
7,8- Értelmiségiek is kellenek egy országba, Ai ide vagy oda..
Én diplomát szereztem, 1 millió felett van a nettóm, nem csak pancser diplomások vannak, tudod...😃
Annyira kellenek, hogy még egy festő, klímás is jobban tud keresni tőlük. Ezeket kb bárki simán megtanulja. De írhatnék fodrászt, körmöst is. És akkor ne menjünk bele a komolyabb szakmákba. Siraomasabb az értelmiségiek fizetése. Te a kevés kivételhez tartozol, de kíváncsi vagyok mi kesz veled is 4-5 év múlva. Ai elterjedése + a folyamatosan képzett rengeteg diplomás.
Egy millió nettó? Ország melyik részén, milyen diplomával? Nekem a 2023-as évi átlag kerestem 1,27 millió volt Heves megyében klíma és nyílászáró szereléssel. Itt kb nincs diplomás aki megkeresi ezt. A 95-98 százalékuk biztos nem, de ismerek rengeteg pénzügyest, vegyészt, építészt, és még a felét sem keresik meg.
Sokra mennek akkor a diplomával 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!