Milyen érzés egyetemistaként, hogy a munkáshitel 4 millió és kamatmentes, míg a szabadfelhasználású diákhitel max félévenként 750 ezer és 8 százalékos?
#30 lehet csak magát nyugtatja. Nekem nem hiányzik, hogy kánikulában, hóban, fagyban, esőben létrán egyensúlyozzak a nehéz klímával, rendszeresen rengeteget autózzak aminek önmagában nyilván nagyobb a baleseti kockázata.
El nem tudom képzelni hány milliót keresnek átlagosan havonta minden költség levonása után, hogy ez megéri. Nekem nem érné meg úgy érzem.
Igazából nekem nem lenne gond, hogy többet keresnek. Ilyen világot élünk, ahol a fizikai munkást jobban megbecsülik. Nekem az anyukám fodrász Pest megyében. Többet keres, mint egy 30-40 év tapasztalattal rendelkező orvos a bértábla szerint.
Viszont az bosszant, hogy a diákhitel kamata már 10 százalék. Látszik minden intézkedésen, hogy a szakma felé akarják terelni az embereket. Amivel nem lenne baj, de nem így kellene. Hanem például az egyetemek színvonalát növelni, hogy ne a pénz alapján dőljön el, hogy kiből lesz diplomás, hanem a tudás alapján.
'Nekem az anyukám fodrász Pest megyében. Többet keres, mint egy 30-40 év tapasztalattal rendelkező orvos a bértábla szerint'
Azért ezt erősen kétlem. Az orvosok bére az utóbbi években eléggé felment, kétlem, hogy fodrász milliókat keresne.
Bruttó 2 milliót keres a 40 év tapasztalattal egy orvos. Vagyis ennyi az alapbére. Ennek a nettója 1,34 millió. Ennyit simán megkeres anyukám átlagban. Sőt. Van olyan hónap, amikor a 2 milliót súrolja. És ez a tiszta haszon. Gondolj bele. Nála már egy gépi férfi hajvágás 3 ezer, ami max 10 perc, a sima hajvágás meg 4 ezer, ez olyan 15 perc. És ezeket úgy szokta időzíteni (ha tudja), hogy amíg egy női vendégnek valamiért várnia kell (pl festésnél), addig levagja a pasi haját. Persze ehhez az is hozzátartozik, hogy nagyon olcsón bérli a helyet, szóval arra nem sok megy el.
De elvileg már egy vidéki fodrász is megkeresi a nettó 1 milliót. Főleg ha KATA-zik. Nagyon sokat keresnek a fodrászok, mert ez is olyan, amit muszáj kifizetni. Magadnak nem fogod levágni, befesteni.
Tehát ismét hülyeségre költenéd a hitelt.
Ha nincs pénzed autóra akkor ne vegyél autót. Az luxus cikk. Annak való akinek van rá pénze. Minden megoldható nélküle is, csak kényelmetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!