Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Milyen érzés egyetemistaként,...

Milyen érzés egyetemistaként, hogy a munkáshitel 4 millió és kamatmentes, míg a szabadfelhasználású diákhitel max félévenként 750 ezer és 8 százalékos?

Figyelt kérdés
Engem eléggé bosszant. Nem értem, ha ingyen osztogatnak 4 milliós hiteleket, akkor miért nem lehet a diákhitelt is visszavinni 2 százalékra. Legutóbb sem csökkentették, hiába igérték.
nov. 2. 10:35
1 2 3
 21/26 anonim válasza:
60%
Apám mindig azt mondta, attól hogy tanulsz nem biztos, hogy több pénzt fogsz keresni, de a munkatársaidat jobban megválogathatod. Igaza lett: klímásként biztos többet keresnék, de nőként, anyaként home office szellemei munkával itthon vagyok, jobban keresek, mint a közeli vidéki városban a legtöbb irodista és ha beteg a gyerek, nem kell beküldenem az intézménybe lázasan, begyógyszerezve mint sokan csinálják kényszerből, hanem itthon tud lenni velem. Férjem is home office dolgozik, csak ő annyit keres mint egy klímaszerelő senior fejlesztőként :D
nov. 11. 08:33
 22/26 A kérdező kommentje:
Még. De a fejlesztőknek már nem sok idejük van, ellenben a klímásokkal.
nov. 13. 07:51
 23/26 anonim ***** válasza:
Imádom amikor panaszkodnak. Én vízvezeték szerelő vagyok és sokszor van, hogy 1-2 órás munka van. Na amikor mondom, hogy 50+áfa lesz, akkor csak pislognak a nagy mérnökök. 😂
nov. 13. 08:34
 24/26 anonim ***** válasza:
22. A szellemi munkás viszont képes rugalmas lenni, míg a klímás általában kevésbé. Felesleges ez a hasonlítgatás, ki ezt választja, ki azt, mindkettőre szükség van, a másik tehenét nem kell figyelgetni, ha mindenki a saját dolgával törődne, mindenki boldogabb lenne.
nov. 13. 15:42
 25/26 Alex01181 válasza:
20. Csak te kint rohadsz a napon 40 fokban is, meg -10-ben is, miközben az a diplomás, aki nem büfészakra járt, az néz ki a klimatizált lakásából munka közben, illetve nem kell már fél hétkor a kocsiban mennie munkába. :) Oké, hogy többet keresel bizonyos fejlesztőknél, ez az ő bajuk, valószínűleg balfaszok/nem váltanak, de te nem teheted meg, hogy otthonról dolgozol, mert akkor felkopik az állad.
nov. 15. 14:59
 26/26 anonim ***** válasza:

+azt a klímát nem árt ha valaki meg is tudja fizetni ebben az országban.

Tehát gondolom minél fizetőképesebb a lakosság annál több munkád lesz nemde?

22:

Persze, nxilván mindenki munkanélküli lesz, nem lesz új technológia és elértük a max fejlettséget.

Mint az 1930 as években a gyártósorral... meg 1970 ben a mikroelektronikával... meg 1990 a személyi számítógéppel, 2010 es években az okos eszközökkel... mindig vége lett a munkaerőpiacnak....

Véletlenül sem újraképezték magukat a rugalmas emberek és lettek mégsikeresebbek.

A szakmák soha nem tűnnek el... persze. Abban a korban amikor lehet 3d nyomtatni családi házat...

Nincs olyan munka ami 100% ig biztos soha. Válság, csőd, felborul a létra... de aki törekvő az mindig talál megoldást.

És aki tanultabb, tapasztaltabb, bátrabb, az sikeresebb is lesz.

Jobb lett volna ha az összes informatikus a microsoft és apple helyett szobafestő lett volna?

A világ változik. Mindig.

A rugalmasság jól jön.

A diplomásak rugalmasak.

dec. 14. 16:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!