Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Milyen érzés egyetemistaként,...

Milyen érzés egyetemistaként, hogy a munkáshitel 4 millió és kamatmentes, míg a szabadfelhasználású diákhitel max félévenként 750 ezer és 8 százalékos?

Figyelt kérdés
Engem eléggé bosszant. Nem értem, ha ingyen osztogatnak 4 milliós hiteleket, akkor miért nem lehet a diákhitelt is visszavinni 2 százalékra. Legutóbb sem csökkentették, hiába igérték.
nov. 2. 10:35
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
24%
Egymillió nettó sem valami sok.
nov. 2. 22:34
 12/42 anonim ***** válasza:
89%
Mert egy országnak, a cégeknek csak festők, klímások, stb kellenek. Ne nevetess már. Szarul keresnek a diplomások, de ez nem az emberek, hanem a kormány hibája. De jah persze a sok diplomás a nyomorék, aki tanulni akar. Nettó 1,1 millió sem sok nyilván, de a társadalomnak talán a felső 5%-a keres ennyit, az átlag nettó 400-hoz képest sok.
nov. 3. 00:02
 13/42 anonim ***** válasza:
100%

"jobban tud keresni tőlük."

A diplomások legalább (jó esetben) tudnak magyarul.

nov. 3. 03:25
 14/42 anonim válasza:
64%
Egyetemre járok, szomorú vagyok hogy én nem vehetem fel. Ez így igazságtalan. Van hitelünk, ha felvehetném, visszafizetném belőle és maradna egy kamatmentes hitelünk. De így ami van, az folyamatosan kamatozik. Megint csak a szakmát tanulókra gondolt a kedves kormányunk…
nov. 3. 17:55
 15/42 nb2019 ***** válasza:
80%

Lényegtelen, hogy szakmát tanultál-e vagy egyetemre jártál. Az igényléskor ne legyél jogosult a diákhitelre, és legyél munkaviszonyban (legalább heti 20 óra) vagy vállalkozó.

Ha 24 évesen lediplomázol mondjuk, akkor utána már nem vagy jogosult a Diákhitelre, és felveheted. (A jelenlegi infók alapján.)

nov. 3. 18:40
 16/42 anonim válasza:
100%
Csóró diákként ha egyetemre akarnék menni, akkor felvenném érettségi után aztán következő évben/keresztfélévbe jelentkeznék suliba, addig meg dolgoznék, esetleg befektetném addig amíg nem kezdődik a suli. Ha nálam ez egyáltalán opció lenne.
nov. 5. 11:47
 17/42 anonim ***** válasza:

Hát elgondolkodtam a passziváláson. Aztán rájöttem, hogy 2026 januárban végzek, és akkor még a választások előtt leszünk illetve még csak 24 leszek akkor, szóval no para.

Egyébként sosem volt diákhitelem, most levelezőn kb hobbiból csinálok egy MSc-t (már rég abban dolgozom, ahova az MSc vinne), és azt sem tudtam amíg pár napja utána nem néztem, hogy levelezőn is jogosult vagyok diákhitelre.

Én tervezem felvenni, amint lehet (de azért nem passziválok) aztán betolom valami állampapírba. Lehet valamivel előbb lesz majd saját lakás.

Kicsit amúgy meg voltam borulva mert eleve nagyon erősen gondolkodtam hogy otthagyjan az egyetemet (okt. 14 lett volna a határidő), plusz épp nagyon ideges lettem egy béna alapozó tárgytól mikor olvastam a munkáshitelről. Jelenleg csak olyan "miért ne?" "ingyen van" alapon maradtam. Kb nulla erőfeszítés, ingyen papír. Csak így már nincs annyira ingyen.

Egyébként meg fel lehet venni egyetem előtt, BSc és MSc között, egyetem után, vagy lehet passziváltatni egy félévre és kész. Nem kell annyira elkeseredni.

nov. 6. 23:21
 18/42 anonim ***** válasza:
Hol tudok utánaolvasni részletesen a feltételeknek?
nov. 8. 01:04
 19/42 anonim ***** válasza:
#18 még nincs kidolgozva, várni kell egy kicsit a pontos szabályokra
nov. 8. 08:30
 20/42 anonim ***** válasza:
11%
A balfék egyetemistáknak/diplomásoknak van elég bajuk így is :D Borsodból, klímaszerelőként többet keresek, mint egy átlag pesti senior fejlesztő. Elég nekik ezt feldolgozni, hogy akik szar tanuloók voltak az iskolában, azok viszik sokra, mert egy jó szakmunkával szarrá keresik magukat. Egy jó tanulóból meg lesz egy szarul kereső, befásúlt mérnök, jogász,gazdász és a tököm se tudja még mi. Akik bérét egy hét alatt megkeresed egy jó szakmával. Én eddig is csat nevettem az ilyen balfékeken, hát még ezek után. Fizetik a 8 százalékos diákhitelt, hogy legyen egy irodista munkájuk, aminél már so kszaki alkalmazottként is többet keres. Sírok a nevetéstől. :D
nov. 8. 16:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!