Milyen érzés egyetemistaként, hogy a munkáshitel 4 millió és kamatmentes, míg a szabadfelhasználású diákhitel max félévenként 750 ezer és 8 százalékos?
"jobban tud keresni tőlük."
A diplomások legalább (jó esetben) tudnak magyarul.
Lényegtelen, hogy szakmát tanultál-e vagy egyetemre jártál. Az igényléskor ne legyél jogosult a diákhitelre, és legyél munkaviszonyban (legalább heti 20 óra) vagy vállalkozó.
Ha 24 évesen lediplomázol mondjuk, akkor utána már nem vagy jogosult a Diákhitelre, és felveheted. (A jelenlegi infók alapján.)
Hát elgondolkodtam a passziváláson. Aztán rájöttem, hogy 2026 januárban végzek, és akkor még a választások előtt leszünk illetve még csak 24 leszek akkor, szóval no para.
Egyébként sosem volt diákhitelem, most levelezőn kb hobbiból csinálok egy MSc-t (már rég abban dolgozom, ahova az MSc vinne), és azt sem tudtam amíg pár napja utána nem néztem, hogy levelezőn is jogosult vagyok diákhitelre.
Én tervezem felvenni, amint lehet (de azért nem passziválok) aztán betolom valami állampapírba. Lehet valamivel előbb lesz majd saját lakás.
Kicsit amúgy meg voltam borulva mert eleve nagyon erősen gondolkodtam hogy otthagyjan az egyetemet (okt. 14 lett volna a határidő), plusz épp nagyon ideges lettem egy béna alapozó tárgytól mikor olvastam a munkáshitelről. Jelenleg csak olyan "miért ne?" "ingyen van" alapon maradtam. Kb nulla erőfeszítés, ingyen papír. Csak így már nincs annyira ingyen.
Egyébként meg fel lehet venni egyetem előtt, BSc és MSc között, egyetem után, vagy lehet passziváltatni egy félévre és kész. Nem kell annyira elkeseredni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!