Csak Magyarországon tudták a bankok kirabolni a magyar embereket devizahitelekkel, vagy ez a konstrukció létezett máshol is kelet Európában?
30
Igen, ott voltam. S nem vettem fel devizahitelt.
Hogy miért?
Baromi egyszerű. Láttam már életemben a forint chartját elég sokszor, sokféle másik devizával szemben. Minden rajta van...
Épeszű ember nem vesz fel devizaalapú hitelt, ha a bevételei forintban érkeznek.
Forint alapú hitelt viszont igen, vettem fel én is akkoriban. S nem egyedül voltam ezzel így. Szóval, full kamu az, hogy nem adtak. De, adtak. Csak a többséget nem érdekelte, mert ötezerrel több volt a törlesztője már az első hónapban, mint a frankhitelé.
"Láttam már életemben a forint chartját elég sokszor, sokféle másik devizával szemben."
9,5 millió ember pedig nem látott. Szerinted Kovács Sándor gyári munkást érdekelte ez valaha? Ő csak azt látta, hogy 12% helyett 5% a kamat. Amúgy meg a linkelt cikk kitér arra is, hogy a devizaárfolyamok sok éven át elég stabilak voltak, plusz bíztak a közelgő csatlakozásban az eurózónához. Magasabb szinten kellett volna meggátolni ezt a hitelezési konstrukciót. Sok család életét tette tönkre. Kifizették a hitel dupláját, aztán elárverezték a házukat, és mégis tízmilliós tartozásuk marad ezután is. Ez közönség rablás.
32
Igen, tudom, mindenki hibás, a bankok, a kormány, meg mindenki más is, csak az nem, aki felvette a hitelt és aláírta a hitelszerződést.
"kitudtak rabolni a bankok elképesztően gazember módon a kormány segítségével"
kár, hogy nem írtad mellé, hogy melyik kormány ku*rta el
2006-ban a CHF kb. 160.- Euró 275.-
most mindkettő kb 400.-
35 a fidesz. Ők engedélyezték a devizahiteles konstrukciókat, amit egyhangúlag megszavazott a parlament.
Az egészhez hozzájárult az is, hogy a korábbi államilag támogatott forintos lakáshitelek borzalmas hatással voltak a gazdaságra. Aztán a szocik alatt még az mnb fideszes elnöke megszüntette ezeket. Így nem voltak kedvező hitelek forintban, megugrottak a kamatok amit már nem más emberek, hanem a hitelt felvevőknek kellett volna fizetni, ezért a kedvezőnek tűnő devizahitelt választották.
Amiről nem voltak tájékoztatva, hogy milyen következményei lehetnek.
2010ben amikor hatalomátvétel volt, talán pont a Lázár lengette be, hogy forintosítva lesz az eredeti áron, aminek következtében megugrott a forint árfolyama, és a kamatok tovább növekedtek.
Természetesen egy hazugság volt, és ezzel a céllal nyögte ezt be.
Egyébként meg a nemzeti banknak és bankfelügyeletnek kellett volna közbelépni, mert olyan költségeket hárítottak rá a hitelfelvevőkre, amikhez nekik semmi közük nem volt, hanem a bank rossz döntései miatt történtek.
De miért is szólna közbe a MNB vagy kormány?
Pontosan úgy történtek a dolgok, ahogy el lett tervezve. Százezreket tettek tönkre.
36# "amit egyhangúlag megszavazott a parlament"
2002-től ki volt kormányon ? visszamondták ? óvtak a hitel felvételtől ?
és olyan jól dolgoztak, hogy 2006-ban még négy évre kaptak elku*rási engedélyt ...
:)
Igen. Ez nem az átlag ember. A banknak kötelessége lett volna ezt elmondani a felvevőnek, hogy ez és ez történhet és ebben az esetben ilyen olyan fedezetre van szükség.
Arról nem beszélve, hogy a saját hülyeségeiknek a költségeit is áthárították teljesen szabálytalanul az ügyfelekre, tehát olyan dolgokért is fizettek, amihez semmi közük nem volt. Az eredeti árfolyamon kellett volna fixálni ezeket a kamatokat, amikor kiborult a bili. De természetesen nyilván benne volt a kormány,és csak végrehajtották amit New York parancsba adott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!