Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Csok+! Szerintetek csak a...

Csok+! Szerintetek csak a konkrét összeget lehet felvenni vagyis a 15,30,50 milliót vagy ha a be vállaljuk a 2 gyereket akkor pl 17 vagy 26 milliót is fel lehet venni a 30 milliós konstrukcióban?

Figyelt kérdés
2023. nov. 18. 08:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
21%

Vegyél fel bármennyit, amennyi jólesik!

A többiekét is kifizettük, a tieteket is ki fogjuk, ne aggódj!

Értetek dolgozunk napi 12-14 órát. (Magunkért elég lenne 2-4-et.)

2023. nov. 18. 09:11
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2023. nov. 18. 09:13
 3/11 anonim ***** válasza:
26%

Annyit vehetsz fel, amennyit akarsz. Az addicionális gyerek felnevelésének (már ha van erre szándék) 50 milliós (két gyerek 100 millió) jelenértéken számított kötelezettségét úgysem fedezi.

Tehát mindenképp negatív nettó eredményű gazdasági manőver csak erre fel szaporodni.

Erre lehet jutni, ha előbb esünk gondolkodóba, mint teherbe.

2023. nov. 18. 09:57
 4/11 anonim ***** válasza:
39%

Az elsővel vagyok.

Nem értitek meg, hogy az ingyen tenyész pénzek azonnal beépülnek az árba es ti sem vagytok előrébb... :D

2023. nov. 18. 11:14
 5/11 anonim ***** válasza:
64%

#4 te meg azt nem érted meg, hogy nagyon sokan mégiscsak előrébb vannak.

Lehet szidni mindent, lehet vitatkozni azon hogy hasznos vagy nem, az az egy tény, hogy annyira elfajult a rendszer, hogy enélkül sokan nem jutnak ingatlanhoz MOSTMÁR. Az egész szitu tragikus, de ma már jóformán tényleg kényszer van.

Persze lehet 50 éves korig albérletezni, és kitolni a gyerekvállalást, végül mindenki egyedül pusztul meg.

2023. nov. 18. 11:28
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Nem, nincsenek. Számolj.
2023. nov. 18. 11:54
 7/11 anonim ***** válasza:
30%

Számolok, köszönöm.

Csok nélkül vettem a házam, amit felújítok, már 2 éve, mégis azt látom hogy tátott szájjal mentem a ****erdőbe, igaz a hitelem minimális mai viszonylatban, a felújítást is zsebből eszközöljük.

Gyereket tervezünk éppen, kettőt biztosan, most házasodtunk. A felújítás a lagzira szánt pénzt is elvitte, így megejtettük szűk körben.

Vertem a mellem hogy de tökjó hogy csok nélkül megcsináltuk, mi nem állunk be a sorba, meg nem vezényszóra gyarapodunk, nem vesszük el a helyzet romantikáját, annyi gyereket vállalunk amennyi természetesen jön, de végeredményben mig mi még mindig csak barkácsolunk (már 2 éve) addig a szomszéd az új házából reggelente tologatja ki a csoki kisbabáját.

Nyilván nem vagyok légy a falon, de ha jól sejtem minden babánál jelentősen lecsökken a hitelük, míg a babaváró kinullázódik.

Mi csak azért nem mertünk élni ilyen dolgokkal, mert egyre erősebb az elhatározás, hogy nem itt szeretnénk a jövőt biztosítani a gyerekeinknek. Aki viszont igen, az ténylegesen járhat tök jól, ha okosan használja ki.

2023. nov. 18. 12:18
 8/11 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam, hogy ez a téma ennyire megosztó. Minden jót!
2023. nov. 18. 18:56
 9/11 anonim ***** válasza:
0%

Nekem is a tököm kivan a csok+-tól, de fölösleges bűntudatot kelteni azért mert valaki felveszi.

Attól, hogy én nem teszem, még másik x ezer ember igen, csak én járok extra rosszul… (igaziból nem vettünk fel csok-ot és a csok pluszra valószínűleg nem leszünk jogosultak).

Mindenki tisztában van vele, hogy ez egy nagyon rossz szabályozás, ahogy a kata meg az egykulcsos adórendszer is. Mégsem mondod azt a 300.000 forint fölött keresőknek, hogy miért nem adóztok többet önkéntes alapon.

Ezeknél nem az egyént kell okolni, hanem a kormányt leváltani, ha nem tetszik.

2023. nov. 18. 19:03
 10/11 anonim ***** válasza:

Mondjuk az egykulcsos pont jo.

Így is összegben 5szor annyit fizetek mint egy minimálbéres ...

2023. nov. 18. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!