Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Csak Magyarországon tudták a...

Csak Magyarországon tudták a bankok kirabolni a magyar embereket devizahitelekkel, vagy ez a konstrukció létezett máshol is kelet Európában?

Figyelt kérdés
Szóval más népeket is kitudtak rabolni a bankok elképesztően gazember módon a kormány segítségével, vagy ez csak itt Magyarországon működött?
okt. 26. 07:13
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
47%
19-es: a kölcsönt frankban kapták, csak az elszámolás jelent meg forintértékben
okt. 26. 14:03
 22/41 anonim ***** válasza:
72%

2002-ben vettem fel 7,5 millió forintos lakáshitelt. A forinthitel kamata 5%, míg a CHF hitel kamata 3% volt. Nekem volt annyi eszem, hogy a forinthitelt választottam. Mert hajlandó voltam elolvasni mindkét ajánlatot.

Én úgy érzem, hogy pontosan voltam tájékoztatva.

okt. 26. 14:49
 23/41 anonim ***** válasza:
72%

2

"ez akkor lenne így, ha tájékoztatva lettek volna, hogy milyen kockázatok vannak egy ilyen hitelnél"

Tájékoztatva lettek.

Csak a forinthitel törlesztője már az első hónaptól ötezerrel több volt, így a többség nem azt választotta.

A többség egyébként nem azért vette fel a frankhitelt, mert valóban szüksége volt rá, hanem az volt a szlogen, hogy "ez a hülyének is megéri".

Azóta kiderül, hogy nekik volt igazuk, hisz tényleg csak a hülyének érte meg.

(Aki egyébként kifizette és kivárt mostanáig, akkor mégiscsak megérte, mert a csok és a többi országromboló fidess-intézkedés hatására az utóbbi évek ingatlanáremelkedése kompenzálta az önként választott frankhitel miatti önként választott veszteségét.)

Aki bármikor korábban vetett egy pillantást a forint bármilyen más devizával szembeni chartjára, az pontosan láthatta a jövőt.

Most se gondold azt, hogy a jelenlegi 404 Ft-os euró mindig ennyi lesz...

okt. 26. 15:13
 24/41 A kérdező kommentje:

[link]

Elmondja, hogy miért gondoljátok rosszul. Az államnak és a nemzeti banknak közbe kellett volna avatkozni, olyan költségeket nyomtak át az ügyfelekre, ami teljesen szabálytalan volt. És az egész egy giganagy átverés. Az egyetlen amiben téved, vagy hazudik, hogy a parlament pontosan tudta, hogy mit szabadít ezzel rá a magyarokra

okt. 26. 16:13
 25/41 anonim ***** válasza:
84%

Lehet, hogy tényleg giganagy átverés.

Ám, ha így van, akkor annyi bizonyos, hogy az érintettek saját magukat verték át giganagyul.

okt. 26. 16:56
 26/41 anonim ***** válasza:
0%
Ez a videó hazugság!
okt. 26. 17:06
 27/41 anonim ***** válasza:
42%

Annyira egyszerű a matek, hogy bármelyik csökkent képességű is megerthette volna:

Abban a devizaban veszek fel hitelt, amiben a bevételem van. 🙂

Ez nem atomfizika.

okt. 26. 18:43
 28/41 anonim ***** válasza:
24%
Azt se felejtsük el, hogy akkoriban a forint hitelkérelmeket a bankok gyakorlatilag indok nélkül elutasították, a CHF hiteleket pedig komolyabb jövedelem vizsgálat nélkül szórták ki. Én is így jártam. 2 banknál is próbáltam 3 milliós forint kölcsönt felvenni 10 évre sikertelenül. CHF hitelnél még jövedelemigazolás se kellett, elég volt nekem beírni, hogy mennyit keresek, és már kaptam is a hitelt.
okt. 27. 09:52
 29/41 anonim ***** válasza:
56%

28

Mese habbal.

Önigazolás.

okt. 27. 12:42
 30/41 anonim ***** válasza:
0%

Te már csak tudod. Biztos ott voltál.

"A kockázatokkal egyre kevesebbet foglalkoztak a bankok a verseny hevében, csupán arra fókuszáltak, hogy minél több ügyfélnek tudjanak hiteleket kihelyezni, így az egyes bankok hiteleinek feltételeiben egyre jelentősebb mértékben csökkentették hitelezési standardjaikat. A korábban kialakított magas és konzervatív követelmény szint, és hitelezési feltételek az évek előrehaladtával folyamatosan fellazultak."

[link]

Pl. A Budapest Bank által akartam új autót venni forint alapú hitelre. 2 hétig kint volt a kiválasztott autón az "Eladva" tábla, aztán behívtak, hogy a bank elutasította a kérelmem. Átmentem másik kereskedésbe, akik a Lombard Lízinggel álltak kapcsolatban, és pár nap múlva mehettem az autóért. A Lombard akkoriban nem is kínált forint alapú konstrukciót, kizárólag a devizahitelezésre jött létre.

Amúgy meg 2007-ben 130 ezres nettóval 30-35 ezres törlesztőrészlet bevállalása nem tűnt kockázatosnak, csak azt nem gondolta senki, hogy a 157 forintos frank 350 forint lesz. De 2010-ben már 200 ezer felett kerestem, kifizettem a hitelem, jól vagyok, azóta nem vettem fel semmilyen hitelt, sőt, több milliós megtakarításom van. Ettől függetlenül átverésnek tartom. Nem ok nélkül minősítették semmisnek több országban az ilyen hiteleket, és csak a felvett összeget kellett visszafizetni árfolyamkülönbözet nélkül.

okt. 27. 13:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!