Ilyet megengedhet magának egy banki ügyintéző? Ti mit reagáltatok volna?
Nem a panasz megtétele a lényeg, hanem az, hogy elintézzék, amit az ember akar. A panasz lehetőségének a felvillantása csak egy jogos és kultúrált eszköz.
A hivatalos úton megtett banki panasz egy nagyon erős fegyver. Arra 30 napon belül válaszolniuk kell. Egy külön osztály foglalkozik vele, nem a fiók. A minimum, hogy valaki felhívja odafentről a bepanaszolt ügyintézőt, hogy mondja el, hogy mi volt ez. És lehet, hogy az egész fiók elkezd hazudozni és megússzák, de ez akkor is kellemetlen nekik. És kellemetlen a panaszt megválaszolónak is, mert ott van a következő lépcső: a banki felügyelet. Ha kiderül a válaszból, hogy ki sem vizsgálta az ügyet, nem kérdezte le, hogy elindítottak-e egy ilyen műveletet az adott időpontban, ő is bajba kerülhet.
Ezért ha bárkit banki jogtalanság ér egy fiókban, nem káromkodni kell vagy könyörögni, hanem felvillantani a panasz lehetőségét. Mindjárt megváltozik a hozzáállás.
És panaszt tenni nem egy nagy erőfeszítés. Sok netes banki felületen van lehetőség azonosított levelezésre. Az ember megadja subject-nek, hogy "Panasz" és röviden leírja, hogy mi történt. Vagy ugyanez e-mailben. 10 perc és 0 Ft.
De ahogy írtam, nem a panasz elindítása a lényeg. Csak a belengetése. Olyan ez, mint az atombomba. Akkor is hat, ha senkii nem robbantja fel.
Én már mindenfélét elértem vele. 5000 euros osztalék jogosultságát vitattam és megkaptam. A KBC-nél 2 hétre akartak időpontot adni és addig nem tudtam volna hozzáférni a pénzemhez. Megemlítettem, hogy ez nem megfelelő ügymenet, ebből panasz lesz és már másnap fogadtak.
"Pont, hogy neked kell előre köszönni, ha belépsz valahová"
Ez nem belépéskor történt.
Hanem az egyik ügyintéző ajánlotta a kérdezőnek, hogy üljön le egy másik fogadóponton. Ahol a dolgozó belemerült a munkába. Ilyenkor az az elvárt viselkedés, hogy az ember nem zavarja meg egy köszönéssel, mintegy kiprovokálva hogy azonnal foglalkozzon vele.
Viszont egy udvarias ügyintéző ilyenkor mond annyit, hogy "egy pillanat türelmet kérek, amíg lezárom az előző ügyet". De ha nem mond semmit, amig nincs kész az is elfogadható. Akkor sem ő, sem a kérdező nem bunkó. Semleges helyzet.
13.: Ezeket a baromságokat csak azért találták ki, hogy a férfiakat beidomítsák. Aztán ha sok olyan kis csicska van, mint te, akkor jöhetnek az elvárások, persze a kötelezettségek rovására. És nincs igazad, az OTP-ben, áruházakban direkt elő van írva, hogy nekik kell előreköszönni. Nekik megvan mondva, hogyan kell viselkedniük. Nekik van kötelezettségük felém, nekem 0 kötelezettségem van feléjük. Pont az olyanok miatt, mint te, vannak ilyen "szolgáltatók". Hogy azt nézik, ki mennyire volt udvarias, ki mit érdemel. Itt is gyk-n hosszasan vannak ecsetelve, hogy hogyan kell direkt kicseszni a "bunkó" ügyfelekkel, vagy simán csak elhallgatni a jobb lehetőségeket. Nagyon remélem, hogy a rosszindulatú fajtátokat hamarosan leváltja az AI, mert szenvedés megpróbálni veletek együtt dolgozni.
14.: Az ügyintéző egyáltalán nem volt belemerülve a munkájába, csak alibizett valamit, aztán amikor ráköszöntem, érdekes egyből lett ideje.
Kicsit árnyalnám a 14-esben általam leírtakat: Ha valaki nem köszön rá a dolgozó ügyintézőre, az még nem bunkó.
De a kérdező -pl. a 15-ös hozzászólása alapján- az.
16.: "De a kérdező -pl. a 15-ös hozzászólása alapján- az."
De én nem is megyek ügyintézőnek ;)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!