Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi értelme van levinni 10%-ra...

Mi értelme van levinni 10%-ra a törvényi minimum önerőt az első lakás vásárlásánál?

Figyelt kérdés

1.) Melyik bank fog élni ezzel a lehetőséggel? Hiszen már a 20%-ra sem adtak hitelt nagyon sok esetben.

2.) Ha mégis lesz ilyen bank, akkor aki belevág, és a delikvens csak 10%-ot tudott összekuporgatni, hogyan fogja fizetni az óriási törlesztőket?

80 milla egy normális lakás Pesten. Felvesz 72-t rá, és fizeti majd 30 évig?

2023. okt. 22. 10:22
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
80%
Azt hiszitek mondjuk Munchenben konnyebb lakast venni? Mondjuk 250ks lakast? Ami nem is elrugaszkodott osszeg mert csak 90millio ft. Egyedul hitel nelkul ott sem tudsz ilyen lakast venni. Viszont mondjuk ketten netto 5k euro fizetesbol ha 2kt felreraknak akkor is csak 2ev mig a 20%onero osszejon..
2023. okt. 24. 14:54
 32/33 anonim ***** válasza:
13%
Én felvittem volna 30%-ra. Pl egy 45 milliós elfogadható 2.5 szobás (egy gyerekkel optimális) panellakásra 15 millió alatt senki se pályázzon.
2023. nov. 4. 16:46
 33/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem a kérdést. Most keresek 500 ezer forintot, az albérletemre elmegy 220 ezer havonta a rezsivel. Mellette kajálok stb. Örülnék ha lenne 3-4 millióm és lesz is. Nekem nagyon jól jönne a 10% önerő. A hitelre se adnék ki többet mint amennyit albérletre fizetek. Ha egy olcsó egy szobás panelt vehetnék.
márc. 2. 19:47
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!