Akik állampapírba fektetnek, tisztában vannak vele, hogy az államnak adják kb ingyen a pénzt, ami egy kimondottan valószínű államcsőd esetén soha nem fog már visszaköszönni, illetve hogy az állampapír kamatozása kb fele a tényleges inflációnak?
-nem ingyen, fizet kamatot rá
-nem kimondottan valószínű az államcsőd
-a tényleges infláció egyénenként más
A kérdésedben lévő többi felvetéssel tisztában vannak.
Akármikor el lehet adni, az államcsődnek vannak jelei.
Én nem vettem amúgy. Gondolkodom rajta egy ideje, de valahogy nem érzem az indíttatást, pedig nincsen jobb hozamúba fektetve...
En nem tudtam, hogy ingyen adon oda, azt hittem fizet ra kamatot.
Azt mondjuk tudtam, hogy az állampapír kamatozása jelenleg kb fele a tényleges inflációnak, de remelem te meg tudod mit jelent a mozgoatlag.
@6
"Azt mondjuk tudtam, hogy az állampapír kamatozása jelenleg kb fele a tényleges inflációnak"
Rosszul tudtad, ugyanis legjobb esetben is csak a negyede.
Mondj egy olyan befektetési formát ami hasonló kockázattal magasabb garantált kamatot hoz! Mondj 3 európai országot az elmúlt 30 évből ahol teljes államcsőd volt!
Miért fáj az neked, hogy valaki állampapírban parkoltatja a pénzét?
@10
A gagyi álompapírod kamatát én fizetem az adómból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!