Van 30 ezer euro megtakaritásom.Melyik lenne a legjobb állampapír? Váltsam át forintra és úgy válaszak vagy tegyem euró magyar állampaírba?
Ha “t” év futamidejű euro állampapírba fekteted, akkor kapsz rá évente r(EUR) kamatot. A végén lesz 30000 * (1+r(EUR))^t = A euród
Ha átváltod forintba “P(0)” árfolyamon, majd veszel ugyanolyan lejáratra forintos állampapírt, akkor meg kapsz r(HUF) kamatot. A végén lesz 30000*P(0)*(1+r(HUF))^t / P(t) = B euród, ahol P(t) a t időpontbani EUR/HUF árfolyam.
Ha A>B, akkor vegyél euro állampapírt.
Ha B>A, akkor váltsd át forintra és vegyél forint állampapírt.
Ha B=A, mint az hatékony piac feltételezése esetén feltételezhető, akkor mindegy hogy mit csinálsz.
Tegnap vettél volna meta (facebook) részvényt 209 USD-ért, most 239 USD.
1 nap alatt 14%.
Ezt melyik álompapír tudja?
Ha ezeket csak utólag lehetne megállapítani, akkor ma Warren Buffett hajléktalan lenne.
Elég nevetséges és kínos lehet abban hinni, hogy ezek csak utólag láthatóak.
500 emberből egy lesz Warren Buffett. Vagy kevesebb.
Ha előre lehetne látni az árfolyamokat, akkor az árfolyamgörbék kiegyenesednének, mint a halott ekgja. Tudod azért vannak a tőzsdén adásvételek, mert az eladó sokallja az árat, a vevő meg kevesli - ellentétesek a várakozásaik. Már a következő pillanat árfolyama is megjósolhatatlan mert minden jelenleg ismert információ azonnal beépül az árakba. Olvass kicsit a pénzügyekről, közgazdaságtanról, hogy működnek a piacok, és rájössz majd.
Kösszépen, hogy felvilágosítottál, hogy amiből 30 éve élek, az egyrészt nem működik, másrészt nem olvastam róla még eleget. 🤣😅🤣😅🤣😅
Tudod, én már rég túl vagyok azon hogy erről a témáról olvassak. Én erről a témáról már írok. Az megvan, hogy ez egy lényegesen magasabb szint?
30 éve élsz abból, hogy megírod mit kellett volna venni tegnap? Az is egy teljesítmény ha megtalálod a hülyéket akik ezt megfizetik :D
Bhocshànhatt egy úhr íhr nehm ohlvash. 🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!