Lakáshitel felvétel ma?

Figyelt kérdés

Kisbabát várunk, így eladtuk a mostani lakásunkat, és vennénk egy nagyobbat.

Kb 20-25 millió Ft hitelt kellene felvennünk egy 65 milliós lakáshoz.

Mennyire rossz döntés ez, tekintve h magasak a hitelkamatok?

Érdemesebb lenne kivárni valameddig?

(Átmenetileg lesz hol laknunk, amíg nincs új lakásunk.)

2022. márc. 10. 17:52
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:

#30: a 30% teljesen oké, én csak ezt a 2 milliós valaszolot nem értem.

Amúgy még a pénzügyi téren eléggé óvatos álláspontot képviselő kiszamolo.hu is így ír:

"Érdemes úgy is belőnöd az ingatlanra fordított összeget, hogy az ne legyen több, mint négyévi nettó jövedelmed."

"Maximum annyi hitelt vegyél fel, amit 10 év alatt kényelmesen ki tudsz fizetni."

"Az ajánlás, hogy a fizetésed 40%-ánál soha nem költs többet lakhatásra és az összes hiteled fizetésére."

2 milliós fizuval nem hogy 20-25 millió de még 96 milliós hitel is reális ezek szerint.

2022. máj. 18. 08:01
 32/42 anonim ***** válasza:
75%

"Érdemes úgy is belőnöd az ingatlanra fordított összeget, hogy az ne legyen több, mint négyévi nettó jövedelmed"

Mondjuk ez manapság már elég nehéz. Olyan baromi drágák lettek az ingatlanok, hogy ilyen számolással a bőven átlag feletti fizetésemből max egy garzont vehetnék...

2022. máj. 18. 08:43
 33/42 anonim ***** válasza:
53%

De ez csak a hitel. Mellé önerőt is tehetsz. Szerintem teljesen reális.

Egyedül élőnek minek nagyobb, drágább mint egy garzon? Ha nem egyedül akkor meg két fizetésből több is kijön. Nekünk ez alapján 40 milliós hitel is reális lenne amit azért én kicsit soknak érzek. Bár reálisan számolva annyit 10 év alatt vissza tudnánk fizetni.

2022. máj. 18. 10:13
 34/42 anonim ***** válasza:
Lenulazott a sok proli🤣🤣🤣.de tovabbra is azt mondom tróger fizuból szokjon hozzá a gondolathoz h 25 millio sok. Bar nem en megyek az utcara ha nem tudom fizetni meg esztelenul csaladot alapitani a semmire.
2022. máj. 21. 14:16
 35/42 anonim ***** válasza:
#34 1 millió feletti bruttó az nem éppen troger fizetés.
2022. máj. 21. 19:31
 36/42 anonim ***** válasza:
Az attól fugg az 1 millióbol hány főt tart el s mekkorák a kiadásai🙂nagy pénznek mondható itthoni viszonylatban de nem olyan nagy összeg az mondjuk egy 6 tagú család részére. Meg hát kinek mi a sok és a kevés.
2022. máj. 21. 20:45
 37/42 A kérdező kommentje:

Na, azóta már bruttó 1,7m lett a fizunk (kb 47-53% megoszlásban kettőnk közt) és első babánkat várjuk.

A hitelt is felvettük (10m babaváró + 20m piaci), úgyhogy reméljük minden rendben lesz…kimondva még mindig durva összegnek tűnik.

Most pedig kezdhetjük a lakásfelújítást…:D

Köszi mindenkinek a válaszokat!

2022. máj. 24. 16:24
 38/42 anonim ***** válasza:
Durva összegnek tűnik, de ha meg másképp nézed akkor csupán kb 2,5 évi bevétel. Kicsit megnyomjatok 4-5 év alatt kényelmesen kifizethető ha nem akarsz hitellel élni.
2022. máj. 24. 17:52
 39/42 anonim ***** válasza:
100%
Boldog babavárást! 😊
2022. máj. 24. 19:38
 40/42 anonim ***** válasza:
0%

Amíg kicsi a baba addig a kislakás is elég lenne szerintem.

Most lehet morbid lesz, de mi van ha nem éri meg még az 1 éves kort se?

Én várnék ezzel... Inkább legyen pénz orvosra mint nagyobb házra!

Eleve szülés előtt / után költözni?

Kissé belekaptok szerintem mindenbe, hová ilyen sietős?

3-4 éves koráig úgyis veletek egy szobában alszik majd, hacsak nem tovább is.

2022. máj. 24. 19:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!