Lakáshitel felvétel ma?
Figyelt kérdés
Kisbabát várunk, így eladtuk a mostani lakásunkat, és vennénk egy nagyobbat.
Kb 20-25 millió Ft hitelt kellene felvennünk egy 65 milliós lakáshoz.
Mennyire rossz döntés ez, tekintve h magasak a hitelkamatok?
Érdemesebb lenne kivárni valameddig?
(Átmenetileg lesz hol laknunk, amíg nincs új lakásunk.)
2022. márc. 10. 17:52
21/42 A kérdező kommentje:
5,79% kamat
2022. máj. 6. 14:20
22/42 anonim válasza:
Az egész jónak tűnik a mostani helyzetben szerintem.
23/42 anonim válasza:
Na a biztosítások sem feltétlenul életbiztosítások. Egy csomó kizárás van pont ezert nem minden esetben fizetnek ha gebasz van. Csak ugye sokan nem ismerik a biztosítasi feltételeket a másik az h bele se írják. Te fizess ők meg semmit. S ez általában a kockázatok kezelésénél illetve a kockázat ertékelési fázisban jön elő. Úgy h csak óvatosan mert mindent 500szor koruljárnak mielott fizetnenek. Hogy tortent, mint tortent. Osszesegeben en is azt mondom ekkora osszeg 2 millio ft alatti keresetnél brutál Én nem vágnék bele. Mar eleve a hitel szotol raz a hideg. Nagyon nagy osszeg s eleg bizonytalan a gazdasag is manapsag.
24/42 anonim válasza:
#23: Már bocsika, de 2 millió jövedelem esetén nem kellene 20-25 milliót felvenni, mert ahhoz a fizetéshez képest vicc összeg, 1,5 év alatt összesporolhato.
25/42 anonim válasza:
#24: Hol látsz te 2 milliós jövedelmet? A kérdező kettejüknek írt bruttó 1,4 milliót, ami nettó 930 ezer. Két felnőtt megélhetése egy jó életszínvonalon legalább havi 350-400 ezer manapság, ha nincs semmi hitel. Szóval ha spórolnak, akkor másfél év alatt össze tudnak hozni 10 milliót, ami a 20-25-höz sehol nincs.
26/42 anonim válasza:
#25: ez erre ment "Osszesegeben en is azt mondom ekkora osszeg 2 millio ft alatti keresetnél brutál Én nem vágnék bele"
27/42 anonim válasza:
Le lehet pontozni nullára akkor is a lényeg ugyanaz. 2 millió ft alatti bevételnél továbbra is brutál összeg a 25 millió ennyi. Aki logikusan gondolkodik az addig nyújtózkodik ameddig a takaroja ér. De ez már nem az én dolgom.
28/42 anonim válasza:
Havi nettó 1 millióhoz már nem vészes. 30%-ig érdemes max eladósodni, de az 1 millába ez belefér.
29/42 anonim válasza:
Mondjuk elég vicces, hogy szerinted csak annyi hitelt szabad felvenni amit 1 év alatt megkeres valaki. Ez a ló túloldala.
30/42 anonim válasza:
Igen, szerintem is túlzás. Én anno 3 évnyi fizetésem összegét vettem fel a lakásra, mert akkor még olcsók voltak a kéglik. Ha most kellene vennem, akkor 4,5 évnyi fizetés volna. A fizetésem is sokszorosa az akkorinak, de az ingatlanárak nagyobb mértékben nőttek...
De ha az ember a jövedelme max 30%-át költi hitelre, az egy teljesen vállalható teher.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!