Lakáshitel felvételènèl milyen dokumentumokat kèrhet a bank?
Figyelt kérdés
Már elindítottam a folyamatot, körülbelül csak az engedélyezès es szerződéskötés van hátra. Viszont most a bank albérleti szerződést kér tőlem (onnan ahol jelenleg élek). Egy rokonom lakásában élek jelenleg "albérletben" persze szerződés nincs.2022. febr. 7. 15:36
1/5 anonim válasza:
Nekem a hitelügyintéző adott egy konkrét listát, amiben ő maga tételesen leírta, hogy milyen dokumentumok fognak kelleni. Te hogyhogy nem kaptál ilyet?
Ha nincs albérleti szerződésed, azon lehet segíteni: legyen.
2/5 A kérdező kommentje:
De adott listát! Abban viszont nem volt benne, hogy kellene. Most hogy már mennék szerződést kötni, küldött a bank még pár kérèst és benne volt az albérleti szerződés is. Én csak azt nem értem, hogy miért feltételezik, hogy mindenki albérletben èl. A lakás amiben élek a keresztszüleimè, ők külföldön élnek és megbeszéltük, hogy amíg nem veszek lakást magamnak addig élek benne. Mégis miért kellett volna albérleti szerződést kötnöm a saját keresztszuleimmel? Vagy mi van akkor ha még mindig a szüleimmel élnèk?
2022. febr. 7. 18:56
3/5 anonim válasza:
Milyen bank és milyen hiteltípusról van szó? Én még nem találkoztam olyan hiteligényléssel, ahol bármelyik bank bekérte volna a bérleti szerződését az igénylőnek, pedig több, mint 20 éve hitelközvetítő vagyok.
4/5 A kérdező kommentje:
Mkb bank, lakáshitel. Semmi extra nincs benne, egy egyszerű lakáshitel.
2022. febr. 8. 08:37
5/5 anonim válasza:
Akkor valami tuti nem kerek ebben a történetben, mert az MKB nem vizsgálja, hogy egy lakáshitel igénylő hol lakik és fizet-e bérleti díjat. Amúgy sem lenne ebben semmi logika, hiszen a lakás megvásárlása után vélhetően a saját lakásba fogsz átköltözni. Egyeztess a htelközvetítővel, ezt milyen okból kéri a bank?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!