Lakáshitel felvétel ma?
Kisbabát várunk, így eladtuk a mostani lakásunkat, és vennénk egy nagyobbat.
Kb 20-25 millió Ft hitelt kellene felvennünk egy 65 milliós lakáshoz.
Mennyire rossz döntés ez, tekintve h magasak a hitelkamatok?
Érdemesebb lenne kivárni valameddig?
(Átmenetileg lesz hol laknunk, amíg nincs új lakásunk.)
Mondjuk 25 millió hitel ilyen fizu mellett elméletileg simán megkaphato.
Én is félnék felvenni, féltem eddig is, így jól meg is szívtuk.
Úgy néz ki h “csak” 20m piaci hitelre lenne szükségünk végül, de nagyon kockázatosnak érzem még mindig…
Amúgy árban nem nagyon tudunk lejjebb menni, olyan értelemben, h a komfort ne csökkenjen amellett drasztikusan…60-65ért kapható lakások közt is nagyon sok a “no go” kategória.
Egyébként Budapest 13, 11, 14 kerület “nyugisabb” részeit nézzük, jó tömegközlekedéssel, nappali+2 szoba (szval kb 60nm) normális konyha és fürdő, ne legyen sötét…jó állapotú ház legyen és lehetőleg ne panel. Ne kelljen felújítani.
Férjenek el a bringáink (6db) minimum a tárolóban, ha a lakásban nem.
Kb ezek az igények…:)
13%? Ezt honnan tudod előre?
Mi felújítás, hozzáépítésre gyűjtünk évek óta, jövőre lenne jó megcsinálni, hogy suli kezdésre legyen külön szoba a gyerekeknek. De ha 13% akkor inkább csak önerővel próbálunk tervezni. :(
Vegul felvettunk 20m Ft-ot 20 évre.
Kiveteles modon ugyanannyi volt a 10 es 20 eves torleszto, ugyhogy 20 evig fix kamatos.
Azota neztem h 1 het alatt ugyanez a konstrukcio mar feljebb ment….durva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!