Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Egyéni vállalkozónak mennyi...

Egyéni vállalkozónak mennyi esélye van lakáshitel felvételre?

Figyelt kérdés

A jövőben szeretnék házat vásárolni(megyeszékhelyen), katás alanyi adómentes egyéni vállalkozó vagyok már 2 éve.

Havi szinten 700-800 ezer forintot számlázok.

Tisztában vagyok vele hogy csak a bevétel 60 százalékát veszik figyelembe. Az kb 420-480 ezer forint havonta. Nyilván önerőre is szükség van, jelenleg 20 százalék megvan (40 milliós házat néztem ki), el fogadják ezt a bankok? Sok helyen hallottam hogy az egyéni vállalkozóknak nehéz dolguk van ha lakáshitelről van szó. Ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata és meg is irná, nagyon hálás lennék! Köszi minden választ.

2021. júl. 21. 15:38
 1/4 anonim ***** válasza:
60%
Jól írtad a dolgokat, adnak hitelt, kérnek majd egy adóbevallást, kell az önerő is, lehet nem lesz a legkedvezőbb a kamat, de adni adnak, több banktól is kérhetsz ajánlatot
2021. júl. 21. 15:41
 2/4 anonim ***** válasza:
Adóbevallást nem fognak kérni szerintem, csak navos jövedelemigazolást. De ha megvan az önerő és a kereset, akkor fognak adni. Viszont egy 40 milliás háznál 20% önerő azért nem vaskos, szerintem kelleni fog adóstárs.
2021. júl. 21. 15:45
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

"Sok helyen hallottam hogy az egyéni vállalkozóknak nehéz dolguk van ha lakáshitelről van szó."

Csak egy javaslat, hogy ahelyett hogy ide jöttél, és a GYK egy újabb "hely" lesz a sok közül, ahol "hallasz" valamit, talán célszerű lenne most már előbb-utóbb egy pénzintézethez befáradni.

2021. júl. 21. 16:06
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a gyors válaszokat, adóstársra még nem gondoltam, de édesapám is egyéni vállalkozó hasonló jövedelemmel szóval megfogom kérdezni. Köszönöm a tippet!

Már beszéltem tavaly egy hitelszakértővel, ő minimum 30 százalékot mondott önerőnek. Sajnos muszáj lesz még gyüjtögetnem, most albérletben élek, szimpla, rendezett családi ház havi 150 ezerért, ezt a pénzt szivesebben raknám bele inkább a saját ingatlanomba.

2021. júl. 21. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!