Hogy lábalhatnék ki ekkora adósságból?
Januárban váltam el, és azóta hónapról-hónapra csak gyűlik a tartozásom.
Amíg együtt voltunk a férjemmel, hitelre vettünk egy vidéki házat 2018ban. Jelenleg 135ezer forint a havi törlesztőrészlet, amit még 22évig fizetnem kell. Mindezt egyedül, mert egy fillért sem fizetett a válás óta. A rohadék csak röhög a markába, pedig közel kétszer annyit keres mint én.
Én havi 180 ezerből kell megéljek, úgy hogy mire kifizetem a rezsit és a hitelt még enni is alig marad pénzem, és így is egy hónappal el vagyok maradva. Az autóm már eladtam, és hónapok óta egy zoknit sem vettem magamnak. Egyedül anyukám él, ő is betegnyugdíjas és nem tud segíteni.
Ha a házat eladnám az hatalmas bukás lenne, nem is fedezné a törlesztőt, és akkoris hiába kinlódtam ennyit törleszteni.
Komolyan kérdezem:
miért kéne a volt férjednek egy forint törlesztőt is fizetnie? Egy olyan házért, ami teljes egészében a tiéd?
21.-nek.
Na ezt én sem értem. Kirak az asszony, és még fizessem AZ Ő házának a hitelét???
"Mert váláskor inkább lemondott a házról"
Ohhh.....hát akkor mit reklamálsz? Nem az övé a ház de fizessen is? :D :D :D
Ha a ház kellett, akkor tiéd a hitel is.
1. amíg házasok voltatok, ki fizette a törlesztőket?
2. honnan veszed, hogy nem ér annyit a ház, mint a hitel? Ha 135 ezer/hó, 25 évre, az kb. 28 millió hitel, amihez jön még önerő, mindez 3 éve. Az a ház a többszörösét éri most.
ADD EL!
"Ha három éve tudom ezt, hogy egyedül kell kinlódjak akkor biztos nem ugrok bele ilyesmire."
Őszintén, mégis hogy gondoltad ezt? Te kapsz egy ingyen fél házat, ő meg fizesse úgy a hitelt 22 évig, hogy sosem lát belőle semmit?
"akkor nem egy 7 milliós Kazincbarcikai panel."
Ezt úgy bírom. Honnan jött neked Kazincbarcika? Miért pont Kazincbarcika?
Egyébként ajánlom, hogy nézd meg a barcikai panelek árát.
Jajj istenem, ez csak egy túlzó példa.
Akkor 12 millió egy Kazincbarcikai panel. A lényeg az, hogy közel 30 milliós hitelt legalább egy 45-50 milliót ero ingatlanra adnak. Tehát a posztoló háza valószínűleg nem kisvárosban van és nem 50 nm2es panel, magyarul jelenlegi árak mellett is bőven eladhato a hitel feletti összegben.
Csak abban az esetben kell a ferjnek fizetni a felet a hitelnek, ha van meg tulajdonjoga a hazban. Ha nincs, mert hivatalosan lemondott rola a feleseg javara akkor termeszetesen nem jogos tole kovetelni a torleszto felet.
Egyetlen megoldas a haz eladasa. Az emelkedo lakasarak miatt szinte kizart hogy tobb legyen a hitel mint a ház erteke. El kell adni, a penzbol kifizetni a hitelt es ami marad az a felesege. Abbol lehet uj eletet kezdeni. Albérlet, uj parkapcsolat stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!