Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogy lábalhatnék ki ekkora...

Hogy lábalhatnék ki ekkora adósságból?

Figyelt kérdés

Januárban váltam el, és azóta hónapról-hónapra csak gyűlik a tartozásom.

Amíg együtt voltunk a férjemmel, hitelre vettünk egy vidéki házat 2018ban. Jelenleg 135ezer forint a havi törlesztőrészlet, amit még 22évig fizetnem kell. Mindezt egyedül, mert egy fillért sem fizetett a válás óta. A rohadék csak röhög a markába, pedig közel kétszer annyit keres mint én.

Én havi 180 ezerből kell megéljek, úgy hogy mire kifizetem a rezsit és a hitelt még enni is alig marad pénzem, és így is egy hónappal el vagyok maradva. Az autóm már eladtam, és hónapok óta egy zoknit sem vettem magamnak. Egyedül anyukám él, ő is betegnyugdíjas és nem tud segíteni.

Ha a házat eladnám az hatalmas bukás lenne, nem is fedezné a törlesztőt, és akkoris hiába kinlódtam ennyit törleszteni.

2021. aug. 25. 20:13
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Komolyan kérdezem:

miért kéne a volt férjednek egy forint törlesztőt is fizetnie? Egy olyan házért, ami teljes egészében a tiéd?

2021. aug. 26. 08:39
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

21.-nek.

Na ezt én sem értem. Kirak az asszony, és még fizessem AZ Ő házának a hitelét???

2021. aug. 26. 08:58
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

"Mert váláskor inkább lemondott a házról"

Ohhh.....hát akkor mit reklamálsz? Nem az övé a ház de fizessen is? :D :D :D

Ha a ház kellett, akkor tiéd a hitel is.

2021. aug. 26. 09:24
 24/30 anonim ***** válasza:
92%

1. amíg házasok voltatok, ki fizette a törlesztőket?

2. honnan veszed, hogy nem ér annyit a ház, mint a hitel? Ha 135 ezer/hó, 25 évre, az kb. 28 millió hitel, amihez jön még önerő, mindez 3 éve. Az a ház a többszörösét éri most.

ADD EL!

2021. aug. 26. 09:30
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

"Ha három éve tudom ezt, hogy egyedül kell kinlódjak akkor biztos nem ugrok bele ilyesmire."

Őszintén, mégis hogy gondoltad ezt? Te kapsz egy ingyen fél házat, ő meg fizesse úgy a hitelt 22 évig, hogy sosem lát belőle semmit?

2021. aug. 26. 09:35
 26/30 anonim ***** válasza:
42%

"akkor nem egy 7 milliós Kazincbarcikai panel."

Ezt úgy bírom. Honnan jött neked Kazincbarcika? Miért pont Kazincbarcika?

Egyébként ajánlom, hogy nézd meg a barcikai panelek árát.

2021. aug. 26. 09:37
 27/30 anonim ***** válasza:
82%

Jajj istenem, ez csak egy túlzó példa.

Akkor 12 millió egy Kazincbarcikai panel. A lényeg az, hogy közel 30 milliós hitelt legalább egy 45-50 milliót ero ingatlanra adnak. Tehát a posztoló háza valószínűleg nem kisvárosban van és nem 50 nm2es panel, magyarul jelenlegi árak mellett is bőven eladhato a hitel feletti összegben.

2021. aug. 26. 11:49
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

Csak abban az esetben kell a ferjnek fizetni a felet a hitelnek, ha van meg tulajdonjoga a hazban. Ha nincs, mert hivatalosan lemondott rola a feleseg javara akkor termeszetesen nem jogos tole kovetelni a torleszto felet.

Egyetlen megoldas a haz eladasa. Az emelkedo lakasarak miatt szinte kizart hogy tobb legyen a hitel mint a ház erteke. El kell adni, a penzbol kifizetni a hitelt es ami marad az a felesege. Abbol lehet uj eletet kezdeni. Albérlet, uj parkapcsolat stb..

2021. aug. 26. 17:45
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Add el
2021. aug. 31. 11:56
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Végül is hogyan döntöttél?
2021. aug. 31. 13:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!