Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogy lábalhatnék ki ekkora...

Hogy lábalhatnék ki ekkora adósságból?

Figyelt kérdés

Januárban váltam el, és azóta hónapról-hónapra csak gyűlik a tartozásom.

Amíg együtt voltunk a férjemmel, hitelre vettünk egy vidéki házat 2018ban. Jelenleg 135ezer forint a havi törlesztőrészlet, amit még 22évig fizetnem kell. Mindezt egyedül, mert egy fillért sem fizetett a válás óta. A rohadék csak röhög a markába, pedig közel kétszer annyit keres mint én.

Én havi 180 ezerből kell megéljek, úgy hogy mire kifizetem a rezsit és a hitelt még enni is alig marad pénzem, és így is egy hónappal el vagyok maradva. Az autóm már eladtam, és hónapok óta egy zoknit sem vettem magamnak. Egyedül anyukám él, ő is betegnyugdíjas és nem tud segíteni.

Ha a házat eladnám az hatalmas bukás lenne, nem is fedezné a törlesztőt, és akkoris hiába kinlódtam ennyit törleszteni.

2021. aug. 25. 20:13
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
85%
Azonnal add el a házat!
2021. aug. 25. 21:14
 12/30 A kérdező kommentje:

#10 nem tűnik szemétnek, akkor biztos én vagyok az, mi?

Ha három éve tudom ezt, hogy egyedül kell kinlódjak akkor biztos nem ugrok bele ilyesmire.

2021. aug. 25. 21:20
 13/30 anonim ***** válasza:
89%

Az emberek döntéseket hoznak és utána vállalják a következményeit.

Így volt ez amikor osszehazasodtatok, amikor hitelre vettetek házat, és amikor elvaltatok.

Add el mielőbb!

2021. aug. 25. 21:34
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Senki nem írta hogy akkor automatikusan te lennél az.

Viszont mivel a tulajdonjog nálad van, így a legjobb amit tehetsz ha eladod a házat. :/

2021. aug. 25. 21:34
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Miért buknád, ha eladnád, mi is 2018-ban vettük a házat, ami most dupláját éri. Add el, vegyél egy kisebb lakást kevesebbért.
2021. aug. 25. 21:36
 16/30 anonim ***** válasza:
84%

Mekkora hitel ez?

Mekkora a ház jelenlegi piaci értéke?

Nehéz elhinni tényleg, hogy az akkori értéke több volt. Illetve ha ekkora hitel van rajta még 22 évig, akkor nem egy 7 milliós Kazincbarcikai panel.

Megoldás lehet, hogy kiadod, ami fedezi a törlesztőt, te pedig ideiglenesen anyudhoz költözöl, vagy valakivel közös albiba, vagy olyan helyre mész dolgozni, ahol van szállás.

2021. aug. 25. 21:39
 17/30 anonim ***** válasza:
92%

Add el,addig még nem adósodsz el de komolyan,ha nem akarsz 22 évig kinlódani ezt látom a legjobbnak,tanulj a hibádból és legközelebb ne vegyél fel hitelt.

Nagyon sajnálom, kitartás.

2021. aug. 25. 22:57
 18/30 anonim ***** válasza:
67%
Nem tudsz többet keresni valamivel? Elég alacsony a béred. Menj el hetente plazmát adni, adnak kaját és havi 20-25 ezer összejöhet vele.
2021. aug. 25. 23:28
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

Az exférjed nem köteles semmit fizetni, hiszen lemondott a házról (és ezáltal a hitelről), amit valamiért te is elfogadtál. Miért mentél bele ebbe akkor?

Miért nem tudod eladni? Bukás? 2018 óta biztosan feljebb ment a ház ára már.

2021. aug. 26. 04:34
 20/30 anonim ***** válasza:
94%
Valamiért a kérdező kihagy fontos részleteket, illetve csepegteti. Ha te vagy a tulaj miért fizetne a volt férjed bármit? Bolond lenne más tulajdonát finanszírozni. Szépz el kell adni a házat, kifizetni a hitelt és venni egy olcsóbbat. Azt sem értem, hogy mi a francért vettek fel ekkora hitelt. 22 évre ilyen magas törlesztő, tuti nem 10 millió a hitel. Tovább nyújtózkodtatok, mint a takaró ért, ráadásul most egyedül elvállaltam ezt. Miért? Válaskor is tudtad, hogy mennyi marad a törlesztés után.
2021. aug. 26. 06:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!