Hogy lábalhatnék ki ekkora adósságból?
Januárban váltam el, és azóta hónapról-hónapra csak gyűlik a tartozásom.
Amíg együtt voltunk a férjemmel, hitelre vettünk egy vidéki házat 2018ban. Jelenleg 135ezer forint a havi törlesztőrészlet, amit még 22évig fizetnem kell. Mindezt egyedül, mert egy fillért sem fizetett a válás óta. A rohadék csak röhög a markába, pedig közel kétszer annyit keres mint én.
Én havi 180 ezerből kell megéljek, úgy hogy mire kifizetem a rezsit és a hitelt még enni is alig marad pénzem, és így is egy hónappal el vagyok maradva. Az autóm már eladtam, és hónapok óta egy zoknit sem vettem magamnak. Egyedül anyukám él, ő is betegnyugdíjas és nem tud segíteni.
Ha a házat eladnám az hatalmas bukás lenne, nem is fedezné a törlesztőt, és akkoris hiába kinlódtam ennyit törleszteni.
#10 nem tűnik szemétnek, akkor biztos én vagyok az, mi?
Ha három éve tudom ezt, hogy egyedül kell kinlódjak akkor biztos nem ugrok bele ilyesmire.
Az emberek döntéseket hoznak és utána vállalják a következményeit.
Így volt ez amikor osszehazasodtatok, amikor hitelre vettetek házat, és amikor elvaltatok.
Add el mielőbb!
Senki nem írta hogy akkor automatikusan te lennél az.
Viszont mivel a tulajdonjog nálad van, így a legjobb amit tehetsz ha eladod a házat. :/
Mekkora hitel ez?
Mekkora a ház jelenlegi piaci értéke?
Nehéz elhinni tényleg, hogy az akkori értéke több volt. Illetve ha ekkora hitel van rajta még 22 évig, akkor nem egy 7 milliós Kazincbarcikai panel.
Megoldás lehet, hogy kiadod, ami fedezi a törlesztőt, te pedig ideiglenesen anyudhoz költözöl, vagy valakivel közös albiba, vagy olyan helyre mész dolgozni, ahol van szállás.
Add el,addig még nem adósodsz el de komolyan,ha nem akarsz 22 évig kinlódani ezt látom a legjobbnak,tanulj a hibádból és legközelebb ne vegyél fel hitelt.
Nagyon sajnálom, kitartás.
Az exférjed nem köteles semmit fizetni, hiszen lemondott a házról (és ezáltal a hitelről), amit valamiért te is elfogadtál. Miért mentél bele ebbe akkor?
Miért nem tudod eladni? Bukás? 2018 óta biztosan feljebb ment a ház ára már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!