Mit tennétek ebben az esetben?
A házz illetve lakás árak emelkedése miatt elgondolkodtam mit kellene tennem. Érdekelne mások véleménye. Nem tudom kihez fordulhatnék.
Első sorban én 3 éve havi 80ezer forintot fizetek lakástakarékra.
6 évre lett kötve a szerződés.
Itthon van félrerakva 3 millió forintom pluszban.
Az alap elképzelés az lett volna, hogy letelik a 6 év lakáskassza, hitelt veszek fel kb 10 milliót.
Így ezzel az összeggel,
(20-23millió) most jelen pillanatban tudnék venni házat vagy lakást.
Azonban most a növekvő árak miatt elgondolkodtam mi lenne ha előrébb hoznám a dolgokat. Nehogy 3 év mulva ne tudjak venni semmit.
Felvennék kb 18 millió hitelt.
Megvenném most a házat/lakást. Majd még 3 évig füzetem a lakástakarékot ha tudom a hitel mellett. Ha nem tudom az se nagy gond, 3 év mulva megkapom amit addig befizettem. Az elég felújításra.
Az eredeti verzió mellett az szól, hogy kevesebb hitelt kellene felvennem.
Véleményem szerint mindegy hogy hitelt füzetek vagy a lakástakarékot. Havi szinten + 15 ezer forint lenne a törlesztő.
Havi fizetésem 320-340ezer ft.
Erről mi a véleményetek? Mi lenne a jobb megoldás?
Én is azt akartam írni hogy mi végül vettünk házat, majd 3 év múlva lejárt a lakástakarek és kB 2 papír kitoltese után 1 hónapon belül ment a bankhoz előtörlesztésre.
Ez is egy opció.
Felújításnál sztem macera egy fundamenta. Kiutalas után lehet elkezdeni gyűjteni a számlákat, millió papír stb.
Na és ez az előtörlesztés hogy működik? Felveszem most a hitelt, kifizetem a házat....
És akkor utánna? 3 év mulva ha lejár a lakástakarék akkor azt be tudom számítani előtörlesztésnek? Vagy már most be tudnám? 🙃
Főleg ha feltételezzük most abbahagyom a lakástakarék fizetését. Felveszem a hitelt. Megveszem a házat.
És 3 év után a be nem fejezett lakástakarékom mehet az előtörlesztésbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!