31 millió forint lakáshitelt adnak ebbem az esetben?
25 millió forint az önerőm, úgy terveztem, hogy ebből veszek lakást, de 56 millióért hirdetnek egy kétlakásos házat. Külön-külön drágábban adnák, de így ez elég jó szerintem, mert ha kiadnám a másik lakást abból tudnám fizetni a hitelt. Viszont ez lenne az első lakásom, lehet nem kellene ekkorát kockáztatni? Megyeszékhely, egyetemi város, így viszont lehet mindog lenne bérlő...
Egyáltalán adnának ekkora hitelt a bankok? Tényleg csak 20% önerő kell?
Bemész a bankba ugyanazt fogják elmondani amit én ennyi.
Elméleti síkon persze, jó hogy nem az összeset tolod bele,de ami a különbözet annyival emelkedik a havi törlesztőd.
Ezt most így vagy megérted vagy megértitek vagy sem. Majd a bankod elmagyarázza ennyi
Banki szempontból az önerőd rendben, a fizetésed rendben, viszont ez még nem elég arra, hogy biztos legyen a hitelképesség, mert manapság nagyon számít számít az ágazat is, meg kell nézni, nem tiltó listás-e.
Megveheted a két lakást külön külön önerővel és hitellel, ez talán jobb megoldás, mint egyben beterhelni mindkét lakást egy nagy hitellel, mert ha külön vannak a hitelek, nagyobb a mozgástered, Könnyebben eladható az egyik lakás, ha később meggondolod magad.
Keress egy kiemelt hitelközvetítőt, aki tud a kamatokból alkudni. Sajnos márciusban a bankok kamatot emelnek, de még most is van, amelyiknél 2,94%-on lehet 10 éves fixálással lakáshitelt kapni akár 30 éves futamidővel is, a havi részlet 147.100Ft, vagy 20 évre fix hitelt tudok mutatni kb 3,4%-on, itt viszont a havi részlet magasabb a rövidebb futamidő miatt, 179E Ft, de szerintem még ez is bevállalható és így nincs kamatkockázat sem. Ha kéred, segítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!