Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » 31 millió forint lakáshitelt...

31 millió forint lakáshitelt adnak ebbem az esetben?

Figyelt kérdés

25 millió forint az önerőm, úgy terveztem, hogy ebből veszek lakást, de 56 millióért hirdetnek egy kétlakásos házat. Külön-külön drágábban adnák, de így ez elég jó szerintem, mert ha kiadnám a másik lakást abból tudnám fizetni a hitelt. Viszont ez lenne az első lakásom, lehet nem kellene ekkorát kockáztatni? Megyeszékhely, egyetemi város, így viszont lehet mindog lenne bérlő...

Egyáltalán adnának ekkora hitelt a bankok? Tényleg csak 20% önerő kell?

2021. febr. 28. 23:04
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
100%

Bemész a bankba ugyanazt fogják elmondani amit én ennyi.

Elméleti síkon persze, jó hogy nem az összeset tolod bele,de ami a különbözet annyival emelkedik a havi törlesztőd.

Ezt most így vagy megérted vagy megértitek vagy sem. Majd a bankod elmagyarázza ennyi

2021. márc. 1. 08:55
 32/35 anonim ***** válasza:
100%
Magas a fizetésed, de mivel lenne opciód hitel nélkül is venni egy kisebbet, azt választanám és a mostani fizudból egy idő után összegyűlne az önerő egy másikra. Az nem opció?
2021. márc. 1. 08:56
 33/35 A kérdező kommentje:
Dehogynem, sőt, az eredeti terv az, hogy csak önerőből vagy nagyon minimális hitellel veszek lakást. Csak jött ez a kétlakásos lehetőség és elgondolkodtam...
2021. márc. 1. 09:23
 34/35 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok lenne a hiteltörlesztőd a fizetésedhez képest. Én 700 nettóval gondolkodom azon, hogy bemerjek-e vállalni egy 2. lakást hitelre 80 ezres részlet mellett..
2021. márc. 1. 21:21
 35/35 anonim ***** válasza:

Banki szempontból az önerőd rendben, a fizetésed rendben, viszont ez még nem elég arra, hogy biztos legyen a hitelképesség, mert manapság nagyon számít számít az ágazat is, meg kell nézni, nem tiltó listás-e.

Megveheted a két lakást külön külön önerővel és hitellel, ez talán jobb megoldás, mint egyben beterhelni mindkét lakást egy nagy hitellel, mert ha külön vannak a hitelek, nagyobb a mozgástered, Könnyebben eladható az egyik lakás, ha később meggondolod magad.

Keress egy kiemelt hitelközvetítőt, aki tud a kamatokból alkudni. Sajnos márciusban a bankok kamatot emelnek, de még most is van, amelyiknél 2,94%-on lehet 10 éves fixálással lakáshitelt kapni akár 30 éves futamidővel is, a havi részlet 147.100Ft, vagy 20 évre fix hitelt tudok mutatni kb 3,4%-on, itt viszont a havi részlet magasabb a rövidebb futamidő miatt, 179E Ft, de szerintem még ez is bevállalható és így nincs kamatkockázat sem. Ha kéred, segítek.

2021. márc. 2. 05:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!