Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » 31 millió forint lakáshitelt...

31 millió forint lakáshitelt adnak ebbem az esetben?

Figyelt kérdés

25 millió forint az önerőm, úgy terveztem, hogy ebből veszek lakást, de 56 millióért hirdetnek egy kétlakásos házat. Külön-külön drágábban adnák, de így ez elég jó szerintem, mert ha kiadnám a másik lakást abból tudnám fizetni a hitelt. Viszont ez lenne az első lakásom, lehet nem kellene ekkorát kockáztatni? Megyeszékhely, egyetemi város, így viszont lehet mindog lenne bérlő...

Egyáltalán adnának ekkora hitelt a bankok? Tényleg csak 20% önerő kell?

2021. febr. 28. 23:04
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

[link]

Itt van egy lakáskiadási kalkulátor, írd be az adatokat és kiadja, hogy mennyiért érdemes kiadni. Nézz körül a környéken árakat illetően, valószínűleg nem fogja megérni.A 20 év alatt sanszos, hogy lesz egy nem fizető bérlőd, aki még rezsitartozást is hagy + le is lakja a lakást. Lesz pénzed felújításra meg tartozás a hiteltörlesztő mellett? Szerintem egy ilyen kaliberű döntést érdemes egy normális pénzügyi tanácsadóval megbeszélni.

2021. márc. 1. 07:54
 22/35 anonim ***** válasza:
37%

"

Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » 31 millió forint lakáshitelt...

31 millió forint lakáshitelt adnak ebbem az esetben?

Figyelt kérdés

25 millió forint az önerőm, úgy terveztem, hogy ebből veszek lakást, de 56 millióért hirdetnek egy kétlakásos házat. Külön-külön drágábban adnák, de így ez elég jó szerintem, mert ha kiadnám a másik lakást abból tudnám fizetni a hitelt. Viszont ez lenne az első lakásom, lehet nem kellene ekkorát kockáztatni? Megyeszékhely, egyetemi város, így viszont lehet mindog lenne bérlő...

Egyáltalán adnának ekkora hitelt a bankok? Tényleg csak 20% önerő kell?

#befektetés #lakáshitel #lakásvásárlás #önerő #lakáskiadás

tegnap 23:04

Privát üzenet

1 2 ❯

1/20 anonim ***** válasza:

77%

31 millának van vagy 200 ezres törlesztőrészlete.

tegnap 23:09

Privát üzenet

Szerinted a válasz nem hasznos.

2/20 A kérdező kommentje:

De ha a masikblakast 150-ért kiadok, akkor nekem csak 50-et kell törlesztenem...

tegnap 23:10

Privát üzenet

3/20 anonim ***** válasza:

88%

Az sajnos a bank hitel kalkulációjában nem lesz releváns.

tegnap 23:14

Privát üzenet

Szerinted a válasz félig hasznos.

4/20 A kérdező kommentje:

Mi a releváns?

tegnap 23:16

Privát üzenet

5/20 anonim ***** válasza:

60%

A fizetésed.

tegnap 23:18

Privát üzenet

Szerinted a válasz nem hasznos.

6/20 A kérdező kommentje:

500ezer nettó

tegnap 23:23

Privát üzenet

7/20 anonim válasza:

87%

Ha 500 nettó, akkor 200-250 mehet törlesztésre (hivatalosan). Ha nincs más kölcsönöd mehet a dolog, főleg, hogy jelentős az önerő dolog.

Bár nem ismerem az ingatlanokat, de ha valóban jó áron tudod így venni, akkor szerintem jó döntés lehet. Arra viszont gondolj, ha épp nincs sem bérlőd, sem munkád, a hitelt akkor is fizetni kell. Az elején képezz tőkét, esetleg vegyél fel kicsit több hitelt (nem sokkal, az sem jó), hogy akkor is tudd fizetni, ha valamiért kiesik a bevétel.

tegnap 23:32

Privát üzenet

Szerinted a válasz félig hasznos.

8/20 anonim válasza:

Nem tud több hitelt felvenni, mint ami az adásvételiben van... Egyből utalják azt a 30 millát az eladónak, legalább hülyeséget ne írnál ide" :)))))))))))))))))))))))))

Kevesebbet tol be önerőként, a Bank többet utal az eladónak, tehát többet hitelt vett fel és marad pénze...

Imádom, ha valaki okoskodik, kioktat, közben defektes a beszólása :)

2021. márc. 1. 07:59
 23/35 anonim ***** válasza:

Ezt én is néztem, hogy ennyire hülye nem lehet valaki.

Mi se toltunk be mindent önerőnek:)

2021. márc. 1. 08:00
 24/35 anonim ***** válasza:

Ez meg mi a rosseb lett????

"8/20 anonim válasza:

Nem tud több hitelt felvenni, mint ami az adásvételiben van... Egyből utalják azt a 30 millát az eladónak, legalább hülyeséget ne írnál ide" :)))))))))))))))))))))))))"---ebből a bemásolásból, hogy lett az egész katyvasz???

2021. márc. 1. 08:01
 25/35 anonim ***** válasza:

Azért nem tud több hitelt felvenni ( attól függetlenül amit írsz) mert már kva sok neki a havi törlesztője... Csak a nav illetêket ad már nemi hozzá...

Ha ketten vannak is éhen döglenek mellette...

Ti nagyon okosak vagytok ám :)

2021. márc. 1. 08:06
 26/35 anonim ***** válasza:

Ez ehez hasonló kommentelők miatt lesz csóró 10 év múlva...

Attól, hogy nem 20 hanem 10 millát tol bele... Az annyival több lesz neki a havi törlesztő... Már ezzel számolva amit ő írt a 25 milla önerő mellé is maxolja a 50%os hitelezhetőséget.

Nem tudom ki a hülye akkor :D

Melyik bank szokott 500 ezres fizura , 400 ezres törlesztőt adni? Mert szerintem egyik se...+ Ott a nav illeték be s e tudja fizetni

2021. márc. 1. 08:11
 27/35 anonim ***** válasza:

Saját magatokat égettétek le... Én se hittem, hogy ennyire hülyék vagytok de mégis ráadásul megis akarjátok magyarázni a hülyeséget.

Egy 20-35 milliós háznál ha ennyi önerő lenne akkor lehetne releváns, hogy ne tolja bele az összes önerőt...de egy 56 millásnál már nem opció.

Bocsika bankosként rosszul tudom 🙄

2021. márc. 1. 08:13
 28/35 anonim ***** válasza:
0%

"Nem tudom ki a hülye akkor :D"

Te.

Senki nem írta, hogy akkor csak 10 millát tegyen be.

Részemről itt be is van fejezve a "vita", mert látszik, hogy egy idióta vagy, aki lakásvásárlás közelében nem járt még.

2021. márc. 1. 08:19
 29/35 anonim ***** válasza:

Nem kell ehhez idiótának lenni... Csak reálisan kell nézni. Akárhogy számolod neki nem jön ki jól belőle.

A 10 millió az csak egy példa... Tök mindegy mennyivel kevesebbet használ fel belőle nem fogod fel?

Illetéke annyi lesz, mint a törlesztője... Ott jár, hogy 400 ezer ft.

Te nem fogod fel vagy nem érted.

Majd bemegy a bankba és ott ugyanazt elfogják neki mondani amit én. Mivel mind lakásvásárlásom is volt és 20 éve hitelezek, biztos én vagyok a szar mikor heti szinten folyósítok 3-4 hitelt 🤣

Bőven vannak ilyen árban vásárolt ingatlanok meg vannak azok a hülyék akiknek van egy lemez és elakadt...

Én értem, hogy te mit akartál ezzel megmondani csak te nem érted, hogy az nem lesz jó.

Biztos én csinálom szarul 20 éve 🤷🤷🤷 nahát ilyet

2021. márc. 1. 08:46
 30/35 A kérdező kommentje:

Én is csak nézek jobbra balra milyen tanácsok jönnek. Nem is értem ki mire válaszolt már...

Írtam, hogy a 25 millán felül van még valamennyi megtakarításom, tehát nem az összes vagyonom tolnám bele.

A hasznos válaszokat köszönöm!

2021. márc. 1. 08:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!