Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » 31 millió forint lakáshitelt...

31 millió forint lakáshitelt adnak ebbem az esetben?

Figyelt kérdés

25 millió forint az önerőm, úgy terveztem, hogy ebből veszek lakást, de 56 millióért hirdetnek egy kétlakásos házat. Külön-külön drágábban adnák, de így ez elég jó szerintem, mert ha kiadnám a másik lakást abból tudnám fizetni a hitelt. Viszont ez lenne az első lakásom, lehet nem kellene ekkorát kockáztatni? Megyeszékhely, egyetemi város, így viszont lehet mindog lenne bérlő...

Egyáltalán adnának ekkora hitelt a bankok? Tényleg csak 20% önerő kell?

2021. febr. 28. 23:04
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
81%
31 millának van vagy 200 ezres törlesztőrészlete.
2021. febr. 28. 23:09
 2/35 A kérdező kommentje:
De ha a masikblakast 150-ért kiadok, akkor nekem csak 50-et kell törlesztenem...
2021. febr. 28. 23:10
 3/35 anonim ***** válasza:
93%
Az sajnos a bank hitel kalkulációjában nem lesz releváns.
2021. febr. 28. 23:14
 4/35 A kérdező kommentje:
Mi a releváns?
2021. febr. 28. 23:16
 5/35 anonim ***** válasza:
88%
A fizetésed.
2021. febr. 28. 23:18
 6/35 A kérdező kommentje:
500ezer nettó
2021. febr. 28. 23:23
 7/35 anonim ***** válasza:
90%

Ha 500 nettó, akkor 200-250 mehet törlesztésre (hivatalosan). Ha nincs más kölcsönöd mehet a dolog, főleg, hogy jelentős az önerő dolog.

Bár nem ismerem az ingatlanokat, de ha valóban jó áron tudod így venni, akkor szerintem jó döntés lehet. Arra viszont gondolj, ha épp nincs sem bérlőd, sem munkád, a hitelt akkor is fizetni kell. Az elején képezz tőkét, esetleg vegyél fel kicsit több hitelt (nem sokkal, az sem jó), hogy akkor is tudd fizetni, ha valamiért kiesik a bevétel.

2021. febr. 28. 23:32
 8/35 anonim ***** válasza:
29%
Nem tud több hitelt felvenni, mint ami az adásvételiben van... Egyből utalják azt a 30 millát az eladónak, legalább hülyeséget ne írnál ide
2021. febr. 28. 23:47
 9/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ és a hasznos meglátásokat! A 25 millión kívül van még egy 10-es megtakarításom, csak lakásvásárlásra ennyit szántam. Itt már valószínűleg a kockázati hajlandóságomat kell átértékelnem... ha jól jövök ki, akkor még nyugdijas korom előtt nyugodt lehetek egy jó befektetés által, de ugyanakkor lehet csak gondot és streszt veszek a nyakamba ( pl rossz, nem fizető, kárt okozó bérlő, lakásfenntartás költségei, meghibásodások stb...)
2021. febr. 28. 23:50
 10/35 anonim ***** válasza:
100%

Sok mindentől függ, attól hogy 56 milla ér-e egyáltalán annyit kifog menni értékbecslő...

Bankok a vírus miatt nehezen hiteleznek, jobban jársz ha bemész párhoz és megkérded.

Vannak most " veszélyeztetett munkáltatók" pl vendéglátósok , építőipar stb akinek nem szívesen hiteleznek.

Nézzd meg a te munkahelyed milyennek számít náluk most.

Attól, hogy pl 200 a havi törlesztőd és kiadod a másikat attól ha a bérlő nem fizet akkor neked azt fizetni kell.

Befektetésnek jó lehet egyébként.

De 56 millának lesz majd egy gyönyörű navos illetéke is...+ Ügyvédi díj is combos lesz.

+ 2 lakást kell fenntartani, víz áram stb bármi ami felújításra szorul

2021. febr. 28. 23:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!