Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » 31 millió forint lakáshitelt...

31 millió forint lakáshitelt adnak ebbem az esetben?

Figyelt kérdés

25 millió forint az önerőm, úgy terveztem, hogy ebből veszek lakást, de 56 millióért hirdetnek egy kétlakásos házat. Külön-külön drágábban adnák, de így ez elég jó szerintem, mert ha kiadnám a másik lakást abból tudnám fizetni a hitelt. Viszont ez lenne az első lakásom, lehet nem kellene ekkorát kockáztatni? Megyeszékhely, egyetemi város, így viszont lehet mindog lenne bérlő...

Egyáltalán adnának ekkora hitelt a bankok? Tényleg csak 20% önerő kell?

2021. febr. 28. 23:04
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Igen, az illeték minimum 6 millió... hát jah... ez is meggondolandó...
2021. márc. 1. 00:03
 12/35 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen matekkal, hogy szereztél ennyi pénzt?

Mindegy. 56 millió két lakásért vidéken kvasok.

2021. márc. 1. 00:21
 13/35 A kérdező kommentje:
Örököltem
2021. márc. 1. 00:23
 14/35 anonim ***** válasza:
75%
Akkor garantálom, hogy 10 év múlva csóró leszel.
2021. márc. 1. 00:29
 15/35 A kérdező kommentje:
Valóban rosszul számoltam, 2millió 250ezer az illeték egy 56 milliós házra.
2021. márc. 1. 00:31
 16/35 A kérdező kommentje:

Persze, benne van a pakliban, hogy csóró leszek, de az is, hogy nem. Hibázunk, jó esetben tanulunk belőle, döntéseket hozunk, amik elsülhetnek jól is meg rosszul is. Magam részéről próbálok utanajárni a dolgoknak és jól dönteni...

Bár te te már most garantálod, hogy csak a csóróság fog rám várni, majd 10 év múlva jelentkezem, ha igazad lesz meghívlak egy sörre, ohh bocs, nem lesz miből... :D

2021. márc. 1. 00:37
 17/35 A kérdező kommentje:
A ház a történelmi belvárosban van, polgári lakások nem rég felújított, tényleg jó állapotban, kizárólagos udvarkapcsolattal, nem gondolom, hogy sok.
2021. márc. 1. 00:40
 18/35 anonim ***** válasza:
100%

Az ingatlanok értékét neked kell tudnod, hogy ne vedd áron felül, erről érdemes több szakemberrel is beszélned.

Azt gondolom, hogy ha a jövőben ingadozik is az ára, a lakás örök érték, hosszú távon kevesebbet nem fog érni. A kiadás pedig igaz, hogy macera, de viszonylag jó és viszonylag kockázatmentes hozamot ad. 10 év múlva csóró leszel? Ha már most van egy korrekt fizetésed, akkor nem valószínű, de ha lejár a hitel, utána munka nélkül kapsz a kiadásból annyi pénzt, hogy meg tudsz élni. Egyetlen feltétel van: valóban jó ingatlant kell venned.

2021. márc. 1. 01:12
 19/35 anonim ***** válasza:
21%
A lakások milyen állapotban vannak nem kell rá költeni?Amit hitelre veszel általában nem lehet kiadni legálisan!A bankok ezt bele is irják a szerződésekbe sőt ellenőrzik is hogy ki lakik életvitelszerüen a lakásba!Az albérlők sem költöznek akármibe aki meg igen az olyan is!De sok sikert remélem bejön a dolog.
2021. márc. 1. 06:42
 20/35 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem írnak bele ilyet a bankok :D

Nem tudom honnan veszitek ezt :D

Pl. Én is vettem fel lakáshitelt nincs beleírva sőt megsúgom jelzáloghitellel foglalkozok egy bankban :D

Nem kell direkt a kedvét szegni...

Inkább az a lényeg, hogy tudjon a 200 ezres törlesztő mellé megtakarítani hisz 30 évre veszi fel a hitelt, 3 év, 10 év,20 év múlva nem tuti biztos ez lesz az állása.

Illetéket lehet kérni 12 havi részletve 187.500 ft/ hó + 200 ezer havi törlesztő + rezsi kaja stb... Még ha csak egy százassal számolnám a havi törlesztőt akkor se tudsz megélni.

Lenne olyan aki 100+ rezsiért kivenné?

Ezt a bankok a kalkulációnál megmondják neked és nem.is folyósítanak.

Örökölted akkor nem a tiéd? Ezt viszont nem értem...

2021. márc. 1. 07:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!