Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Van olyan aki így eladna lakást?

Van olyan aki így eladna lakást?

Figyelt kérdés

Kérek mindenkit, hogy csak az válaszoljon aki érdemben tud segíteni.

Hitelre szeretnének venni a szüleim egy lakást. Sajnos a saját lakásuk elveszni látszik, egy lakás maffia ügy miatt. Nagyon csúnyán átverték őket...

A havi nyugdíjuk 260 ezer forint, plusz én is adok nekik havi 150 ezer forintot.

Nem palota kellene nekik, csupán egy olyan lakás vagy ház, ahol lakhatnának.

Részletre vennék meg, ahol a hitelező maga az eladó lenne. Természetesen ügyvéd előtt hivatalosan le papírozva minden. Nem feketén.

Nagyjából 5-6 millió forintos lakás bőven elég lenne. Kamatokkal számolva nagyjából 7, 7.5 millió forintot fizetnének vissza, havi 200 ezer forintal. Én, és párom kezességet vállalnánk, valamint azt, hogy esetleges elhalálozás esetén mi fizetjük tovább a törlesztőt.

Kb 3 éves futamidőre történne a részlet fizetés.

Létezik olyan, hogy így vehessünk lakást?

2020. nov. 22. 05:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Esetleg próbálj rokontól kölcsön kérni a banki önerőre. Persze ehhez is kell olyan, aki bevállalja.
2020. nov. 22. 13:44
 12/13 A kérdező kommentje:

80 éves emberenek nem adnak már hitelt, nekem meg van már lakáshitelem, így ez is ki esett. 200-at félre tesznek, a 150 ezerből meg fizetem nekik az albérletet.

Egyébként olvasgattam a neten, es van aki igy adja el az ingatlanát. De igaz, igy belegondolva nagy a rizikó.

Plusz meg az sem 100%, hogy elbukják a maffiás ügyet.

Van 1.5 millióm félre téve. Remélem találok albérletet.

2020. nov. 22. 19:59
 13/13 xswerdy ***** válasza:

van, aki így ad el ingatlant, bizonyos esetekben életszerű (vevői oldalról világos, de lehet, hogy az eladónak sem egyszerre kell a pénz, és kicsit jobb kamatot köttök ki, mint amit ő kapna a pénzére, így jól járna), de Magyarországon csak olyan környékeken szokás, ahol nem találni hitelképes vevőt (vagy az ingatlanok olyan alacsony értékűek, hogy nem hitelez a bank).

Bizonyos rizikót hordoz a dolog. Ha marad az eladó nevén, akkor előfordulhat, hogy ő halmoz fel olyan tartozást, hogy elárverezik a házat. Az is lehet, hogy a vevő nevére kerül az eladó jelzálogjogával (mintha a bank hitelezne). Ez pedig az eladó számára jelent rizikót.

2020. nov. 23. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!