Megéri így vásárolni lakást hitelből?
Azt tervezem, hogy Győrbe költözök, 1 évet ott élek albiba(garzonba), aztán ha tetszik, veszek fel hitelt, és megvásárolok ott 1 garzont.
Pl. 10 millió Ft-ért garzon lakást 30% önerővel tehát
3 m Ft én - bank 7 m Ft - 20 év fix kamatra- azt írja havi 46 069 Ft / hó ugye 240 hónapig.
Na már most, 5-10-15- év múlva hol a fenében fog az ember garzon lakást bérelni Győrben? Mikor most is már 60 alatt nem igen találni, de még 80-alatt is ritkák.
Szerintem megérné, szerintetek?
Illetve az ingatlan érték, annak mindig megy fel a piaci ára, illetve bérbe kiadás ára is. Szóval húzós lenne 5-10-20 évig albiban élni és spórolgatni rá, hogy hátha akkor is ennyi lesz az ára
Válaszotokat előre is köszi
Nem mostanában lesz aktuális, inkább 2021 vége-2022 közepe fele, csak kíváncsi voltam a véleménykere.
Pl. 12,3m ft -IRÁNYÁR - [link]
Vagy ez 13,5 m ft - [link]
Persze, ezek irányárak, főleg vírus van még inkább alkudható!
De szerintem 2 év múlva is lehet majd azért még hasonló árakon kapni garzont, bár nekem tetőtéri kell, szóval földszinti, meg a többi kizárva.
Csak tetőtér, felettem ne lakjanak. :D
Köszi, én is bízom benne, hogy januárban odaköltözök, 1-2 év között összespórolok további 1 vagy 2 milliót, és önerőből fix 20 évesre vennék 1 ilyesmit ^^
Inkább olyanba fizessem a fix összeget, ami az enyém lesz, nem olyanba, ahonnan bármikor kipaterolhatnak, mert kell a gyereknek, vagy havernak, vagy valaki többet adna érte... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!