Miért nem olyan adórendszer van nálunk mint Ausztriában, ahol a munkásosztály van inkább előre tolva és a burzsujokat meg jól megadóztatják?
Ausztriában egy alacsonyabb (bruttó 1400 eur, ez nagyon kevésnek számít ott) a melósnál marad 1150, úgy hogy teljes betegellátása van+nyugdíjjárulék, meg fizet pár tíz euró SZJAt.
82 % nála marad a bruttó bérből. Nálunk ugye ez 65 % még éhbér esetén is..
Egy jobban keresőnél (pl bruttó 2000 eur) nála marad 1480 körül, tehát 74 %
Egy tapasztalt mérnöknél (pl bruttó 4000 eur) nála marad nettó 2500 eur, 62%!
Egy burzsujnál, bruttó 10 ezer euróból nála marad 5600, tehát 56 %
Ezzel az adórendszerrel eléggé össze van rántva a társadalom és jóval kisebb a jövedelmi olló mint pl nálunk.
Az életszínvonal meg...hát azért picit jobb náluk...
MIért nincs nálunk is ilyen szolidáris adórendszer, ami nem a szegényeket bünteti, ahol a módos adózik sokat és nem a proli?
tehát kb ilyen raktáros fiú vagy max.
Ez lenne a gazdagság?
Különben mért nem mész ki ausztriába?
Ha ott sokkal jobb a helyzet?
Ja mert nem tudsz németül, megtanulni meg nincs kedved.
Hogy lehet ilyen kerdest feltenni?
Miert? Ez van es kesz....
Nem ezzel van a legnagyobb gond szerintem... Afa kulcsokk inkabb
Pontosan a brutto berunk 66,5%-at kapjuk keszhez, szerintem ez EUS viszonylatban nem rossz
Szerintem is lehetne egy bizonyos jovedelemhatar felett magasabb kulcsokkal szamolni, de en nem sajnalom masoktol a penzt...
Amugy jarj utana, hogy miert van ez, penzugyes cikkekbol, folyoiratokbol, latszik, h meg rad fer a tajekozodas ezen a teren.
"A nyugdíjra meg azért vonnak le hogy legyen nyugdijad ha majd öreg leszel és már nem tudsz dolgozni."
Jézusom, hát te ennyire naív nem lehetsz :D
"Pontosan a brutto berunk 66,5%-at kapjuk keszhez, szerintem ez EUS viszonylatban nem rossz "
Az osztrák munkás a 82 % át kapja kézhez és atom szociális országuk van....
Szerintem ronggyá vagyunk adóztatva...
A munkásréteg biztosan.
Dehogyis, a nyugdijjarulek a mostani nyugdijasoknak megy ki....
Tobbek kozott a nepessegcsokkenes miatt se lesz a mai fiataloknak valszeg allami nyugdija, nem lesz aki eltartsa majd oket....
De ez is osszetettebb dolog...
Látom sikerült elkapnod a mondanivalóm lényegét.
Gratulálok.
Az én meglátásom a következő:
Az ausztriai életszínvonal nem feltétlenül azért tart ott, ahol, mert az SZJA kulcs ott kisebb lenne.
Ausztriában sem csak az adót vonják le a bérből.
És ki mondott ilyet hogy csak azt vonják le?
Amiket írtam az a teljes elvonás a bérekből...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!