Családi adó, tb, nyugdíj, mi jár vissza?!
Sziasztok!
Nem értem már az egészet..
év végi visszaigénylésnél tartunk..
Az adó vissza jár, ez tiszta.. Csakhogy kibővítették a családi kedvezményt, tehát a nyugdíj és a tb is vissza jár? azaz 118000ft bérnél Egészségbiztosítási járulék (7%):
8.260 Ft
Nyugdíjjárulék (10%):
11.800 Ft
Összes adó:
18.880 Ft.
Ez az összes vissza igénylehető, vagy csak az adó??
3 gyerek van.. mennyit kp jár vissza?
mondd, hogy nem egyedül akarod kitölteni a bevallást...
írd meg priviben az M30 nyomtatványodról az 1., 55. sor összegét, és írd meg, mi szerepel a járulékok részletezésénél. Mennyi az összes megállapított, érvényesített és levont járulék.
Hogy hány hónapig voltál jogoslut a kedvezményre, hány gyerek után, és egyedül, vagy közösen vesztiek igénybe.
dehogy egyedül.. :) csak nem értem, mert arról volt szó, hogy több marad a családoknál. a nyugdíj és a tb is.
könyvelőt kérdeztem, ő meg azt állítja, hogy az a munkáltatóé, nem a gyerekeimé..
118000Ft garantált bérminimum tavalyra , teljes évi. 3 gyerek, 2 közös , 1 az adózó társáé. közös bevallás lesz, vagyis lenne, de ezek szerint felesleges, mert ha nem jönnek vissza a járulékok, akkor a 2 közös gyerekkel se tudjuk a havi 20e-t se összehozni. adó amit havonta fizetett 18800Ft. 12x18800= 225600. ennyi jön vissza bevallás után. de miért? ismerős szintén 3 gyerekes család, ugyan valamivel több havi bérrel, megkapták havonta az adó, tb , nyugdíj összegét. Év végén egybe miért nem lehet vissza kérni a befizetett nyugdíj és tb összegét? hol a családi adókedvezmény kiterjesztése esetünkben?? X család gyerekei többet kaptak magyarul, mint y családé. nem értem... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!