Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Családi adó, tb, nyugdíj, mi...

Családi adó, tb, nyugdíj, mi jár vissza?!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem értem már az egészet..

év végi visszaigénylésnél tartunk..

Az adó vissza jár, ez tiszta.. Csakhogy kibővítették a családi kedvezményt, tehát a nyugdíj és a tb is vissza jár? azaz 118000ft bérnél Egészségbiztosítási járulék (7%):

8.260 Ft

Nyugdíjjárulék (10%):

11.800 Ft

Összes adó:

18.880 Ft.

Ez az összes vissza igénylehető, vagy csak az adó??

3 gyerek van.. mennyit kp jár vissza?

2015. márc. 2. 17:36
 1/3 anonim ***** válasza:

mondd, hogy nem egyedül akarod kitölteni a bevallást...

írd meg priviben az M30 nyomtatványodról az 1., 55. sor összegét, és írd meg, mi szerepel a járulékok részletezésénél. Mennyi az összes megállapított, érvényesített és levont járulék.

Hogy hány hónapig voltál jogoslut a kedvezményre, hány gyerek után, és egyedül, vagy közösen vesztiek igénybe.

2015. márc. 2. 19:19
 2/3 A kérdező kommentje:

dehogy egyedül.. :) csak nem értem, mert arról volt szó, hogy több marad a családoknál. a nyugdíj és a tb is.

könyvelőt kérdeztem, ő meg azt állítja, hogy az a munkáltatóé, nem a gyerekeimé..

118000Ft garantált bérminimum tavalyra , teljes évi. 3 gyerek, 2 közös , 1 az adózó társáé. közös bevallás lesz, vagyis lenne, de ezek szerint felesleges, mert ha nem jönnek vissza a járulékok, akkor a 2 közös gyerekkel se tudjuk a havi 20e-t se összehozni. adó amit havonta fizetett 18800Ft. 12x18800= 225600. ennyi jön vissza bevallás után. de miért? ismerős szintén 3 gyerekes család, ugyan valamivel több havi bérrel, megkapták havonta az adó, tb , nyugdíj összegét. Év végén egybe miért nem lehet vissza kérni a befizetett nyugdíj és tb összegét? hol a családi adókedvezmény kiterjesztése esetünkben?? X család gyerekei többet kaptak magyarul, mint y családé. nem értem... :(

2015. márc. 3. 06:06
 3/3 anonim ***** válasza:
fél tízig ügyfelezek, utána megkereslek privátban. Visszajár az összes, a könyvelőtök nézzen utána a megosztás szabályainak.
2015. márc. 3. 07:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!