Rokkant nyugdíj járhat árvaellátás és magasabb összegű családi pótlék mellé? Illetve melyikkel járok jobban?
kösz...igazad van, de nyaktól lebénult embert hol foglalkoztatnak ??? Szólj ha találsz ilyent..... Speckó géppel gépezek ....
Ha választ tud valaki annak előre is megköszönöm!
Hány éves vagy?
- Kaphatsz fogyatékossági támogatást:
Fogyatékossági támogatásra jogosult:
az a 18. életévét betöltött súlyosan fogyatékos személy, aki az ellátás igénylésének időpontjában Magyarországon élő magyar állampolgár, letelepedett, valamint bevándorolt jogállású személy, illetve hontalanként elismert személy.
- Rokkantsági járadékot:
Rokkantsági járadék:
Aki az Országos Orvosszakértői Intézet illetékes orvosi bizottságának szakvéleménye szerint a 25.életéve betöltése előtt teljesen munkaképtelenné vált és nyugellátást, beleseti nyugellátást részére nem állapítottak meg, rokkantsági járadékra jogosult. [83/1987. (XII. 27.) MT rendelet 1. § (1)]
- Rokkant nyugdíjnak az életkorodra előírt szolgálati idő vonzata is van.
38 vagyok....Úgy tudom, hogy emelt összegű családi pótlék és a fogyatékossági támogatás nem adható együtt...(itt olvastam ezen a "fórumon".)
Én 1 évet dolgoztam 4h-ba, mert már akkor is betegeskegtem, tehát nem kaphatok akkor rokkant nyugdíjat, igaz?
Igen, szerintem sajnos nem.
Esetleg különös méltánylásból meg lehetne próbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!