OTP bankszámlára érkeznek a jövedelmeink családi gyerektartás árvaellátás özvegyi nyugdij. Zárolhatja -e a bank ugy a számlát hogy egyetlen forintot sem ad ki a számlárol? Hová fordulhatok ellene.
Figyelt kérdés
2010. ápr. 21. 16:25
1/3 A kérdező kommentje:
Felmondott lakáshitel miatt zárolta a bank a számlát. Ahitel idöben késés nélkül volt füzetve folyamatosan a felmondásra aért került sor mert egy végrehajtást ráterheltek az ingatlanra és igy állitolag veszélybe került az otp tulajdona. Gyerekek veszélyeztetve vannak a zárolás álltal? Hová fordulhatok segitségért? Esetleg a gyerekek miatt beperelhetem a bankot mert veszélyeztetik a gyerekeket?
2010. ápr. 21. 16:29
2/3 anonim válasza:
Elvileg a bank megteheti,és meg is teszi,hogy zárolja a számlát.
Egyszer a párom teljes havi fizetését zárolták,mert elmaradt a pár havi hitel törlesztéssel.Mivel egy fillért sem tudott felvenni,bement az OTP-be és követelte,hogy nyissák meg a számláját.Valami olyasmivel érvelt,hogy a bank is csak a fizetésnek maximum a 30%-át zárolhatja..
Még aznap hozzáfért a pénzéhez...Talán néz utána te is,mert én is úgy tudom,hogy van egy maximum % amit zárolhat,és a családi pótlékot nem zárolhatják!Gondolom az árva ellátási segélyt sem..Az OTP szerintem az egyik legszemetebb bank,és ők mindenre képesek..Hál istenek mi már rég felmondtunk neki,és más banknál vagyunk..
3/3 anonim válasza:
Ahogy a 2. írta. Még ha hiteltartozásod is van akkor is csak a jövedelmed 30.vagy 33%át lehet letiltatni. Nekünk is otp.nk volt, de a zárolás egyáltalán nem törvényes szerintem. Emellett azt hiszem özvegyi nyugdíjból nem is lehet meg csp-ből. Szóval menj be és csapj az asztalra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!