Lehet-e dolgozni árvaellátás és özvegyi nyugdíj mellett?
Figyelt kérdés
Jövő áprilisban jár le az anyaságim,3 gyermekem van,árvaellátást kapnak,csal.pótlékot,én 12ezer ft özvegyit.Regisztráltatni szeretném magam a Munkaügyiben,csak nem tudom milyen a törvénye,mert hiába a gyerekek kapják a járandóságokat egy kalap alá veszik,és ha a létminimumot meghaladja az összeg,amit ők kapnak,attól engem alkalmaznak?Esetleg közmunkán?Egyébként könyvelő vagyok,de itt nincs munka,csak ilyen formában.Szükség van a pénzre.Van aki tud segíteni?Mi a teendő?2009. dec. 23. 15:38
1/6 anonim válasza:
Az árvaellátás nem zárja ki azt, hogy dolgozhass.
Az özvegyi nyugdíjat meg 1 évig vagy a legkisebb gyerek másfél éves koráig kapod.
Tehát nem lesz akadálya annak , hogy dolgozhass.
2/6 anonim válasza:
Azt hogy érted, hogy áprilisban jár le az anyasági? Az anyasági pótlékot egyszer adják, szülés után.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Igen 3 gyerekem van és GYES-en vagyok velük áprilisig!
Az özvegyi nyugdíjat nem másfél évig kapom,2005-ben halt meg a férjem,azóta kapom,addig jár amíg az árva ellátás!
Az özv-i 12ezer,az árva ellátás 26 ezer gyerekenként és ehhez jön a családi pótlék+GYES!És azt nem tudom,ha a létminimumot meghaladja nem e kötnek bele?
2009. dec. 23. 19:24
5/6 anonim válasza:
Szia!
Igen, jól tudod: az özvegyi nyugdíjat addig kapod, ameddig a gyerekek tanulnak és addig kapják ők is az árvaellátást.
Én 24 vagyok, én is kapom még az árvaságit (még tanulok),anyukám pedig az özvegyit, pedig dolgozik!
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi,hasznos a válaszod.
2009. dec. 26. 13:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!