Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha valakinek nincs tb-je se...

Ha valakinek nincs tb-je se munkája kb 2éve annak fizetnie kell a szülésért?

Figyelt kérdés
kb 2éve feketén dolgozok és azota nincs fizetve a tb-ém.2honap mulva fogok szülni és akkor fizetnem kell érte?vagy ezt levonhatják majd az anyaságibol?

2014. jan. 10. 10:32
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
Kérdező arról halLottál már hogy vagyonosodási eljárás? Elé ha egy "kedves" ismerős tesz egy névtelen bejelentést. Amúgy bármi van a neveden (ház,kocsi stb...) lefoglalják majd aztán kész. Amúgy ha korrekt lennél magánklinikára mennél, és nem velünk fizettetnéd a szülésed, meg a GYES-ed.
2014. jan. 10. 16:10
 42/51 anonim ***** válasza:

Persze szülsz aztán csomagolsz és mész 2perc múlva:)

Na neked is vannak elképzeléseid .

2014. jan. 10. 16:10
 43/51 anonim ***** válasza:

Kérdező, 38-as válaszodra:

"nem tarthatnak a kórházban". És ha mondjuk úgy alakul hogy még 10 napos kezelésre lenne szükséged úgy szétszakadsz? Inkább hazamész elvérezni? Vagy a babát meg kell figyelni még pár napig mert besárgul? Inkább hazaviszed és orosz rulett módjára reszkírozol h vagy lesz baja vagy nem?

2014. jan. 10. 16:14
 44/51 anonim válasza:
83%

Gratulálok te hülye p.csa!!!

Az ilyen senkiházi tetvek miatt tart itt az egészségügy. A kalapba bedobni nem akarsz, de kivenni viszont szeretnél. Normális országban a teljes ellátásodat kifizettetnék veled. Remélem, jó érzéssel tölt el, hogy mások dolgoztak meg az ellátásodért.

2014. jan. 10. 18:05
 45/51 anonim ***** válasza:

Én nem értem. Ha ilyen jól kerestek, miért nem fizeted magad után az a 6-7000 Ft körüli összeget havonta?

Igazán nem lenne megterhelő a költségvetéseteknek, és akkor minden menne flottul.

Azok is el tudják ezt intézni, akik nálad sokkal rosszabb anyagi viszonyok közt élnek, szedd már össze magad!

2014. jan. 10. 18:17
 46/51 anonim válasza:

Azta, milyen emberek vannak...

Gondolod, hogy életed végéig nem derül ki ez?? Komolyan??? :)

Ha tb tartozásod van, valóban nem tartanak benn a kórházban, tény.

Úgy működik, hogy az adófolyószámládra szépen felkönyvelik, mint tartozás. Ez szépen kamatozik, növekszik, de még milyen szépen :) És attól, hogy azt mondod soha nem lesz bejelentett munkád...hát érdekesen állsz a világ dolgaihoz...még szépen végrehajtásra kerül az adott tartozás.... remélem akkor üt majd be a krach, amikor a legkevésbé hiányzik :)

Jobban jársz még most elintézed, amíg elviselhető összeg, főleg ilyen bevételeknél, döbbenet. Remélem az életben nem lesz közünk egymáshoz, meg a gyerekeinknek....

2014. jan. 10. 18:55
 47/51 anonim ***** válasza:
Állandó lakcímedről foglalhatnak,majd ha még a gyerek ágyat is elviszik akkor majd szívesen fizetnél havi 6 ezret.
2014. jan. 10. 18:57
 48/51 anonim ***** válasza:

Jaj istenem... Egy szülés nem 2 fillér hogy az egyszi anyaságiból rendezhesd... Menj tényleg amternity vagy valamelyik magánklinikára(dr.Rose pl) s akkor nem kell tb.Ha rendezve lenne a tb-d akkor az sztk-s rendelésen is ellátnának.Egyébként van lehetőséged ambuláns szülésre,hogy rögtön hazamész.. De ezt az esetek 99%ban nem engedik.Ha esetleg hazamész is,akkor baba nélkül.. Ha meg azt gondolod,hogy te inkább hazamész szülés után..Hát én lábra se tudtam állni(mondjuk csak az izomláz miatt mert vízben szültem) a második szülés után.Szobatársam majdnem elvérzett:( A nagytesó miatt se engedték haza,aki épp beteg volt s igy apuka szépen az 5 napos apasági szabiját ki kellett hogy vegye hogy a beteg lányukat ápolhassa.. S igy velük nem is lehetett otthon csak 1-2 napot:( Egyébként ha meg ennyire el akarod agyni a kórházat akkor inkább menj el egy otthonszülési tanfolyamra s szülj otthon:) [link]

Más:jóismerősünk suli után elment hogy rendezze az iskola elvégeztével a tbjét. Letelt a türelmi ideje. Nahát,ő egy albérletben lakott,bejelentve nem voltS bement h fizetni akar,s azt mondták neki nincs állandó lakcime igy hiába van ideiglenes cime, az semmi.HAjléktalannak számit s SEMMILYEN?még életmentő beavatkozásra SE jogosult. Állandó lakcimnek kell lennie,ideiglenes nem elég... Mivel folytatta felsőfokú tanulmányait következő évtől mert deélvették egyetemre igy elengedték a tartozását. Vagyis részletekben fizethette..

2014. jan. 11. 10:14
 49/51 anonim ***** válasza:
[link] Nézz körbe itt.utolsó voltam.
2014. jan. 11. 10:16
 50/51 anonim ***** válasza:
szerintem ez a kérdés csak provokáció....
2014. jan. 11. 12:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!