Ha valakinek nincs tb-je se munkája kb 2éve annak fizetnie kell a szülésért?
Persze szülsz aztán csomagolsz és mész 2perc múlva:)
Na neked is vannak elképzeléseid .
Kérdező, 38-as válaszodra:
"nem tarthatnak a kórházban". És ha mondjuk úgy alakul hogy még 10 napos kezelésre lenne szükséged úgy szétszakadsz? Inkább hazamész elvérezni? Vagy a babát meg kell figyelni még pár napig mert besárgul? Inkább hazaviszed és orosz rulett módjára reszkírozol h vagy lesz baja vagy nem?
Gratulálok te hülye p.csa!!!
Az ilyen senkiházi tetvek miatt tart itt az egészségügy. A kalapba bedobni nem akarsz, de kivenni viszont szeretnél. Normális országban a teljes ellátásodat kifizettetnék veled. Remélem, jó érzéssel tölt el, hogy mások dolgoztak meg az ellátásodért.
Én nem értem. Ha ilyen jól kerestek, miért nem fizeted magad után az a 6-7000 Ft körüli összeget havonta?
Igazán nem lenne megterhelő a költségvetéseteknek, és akkor minden menne flottul.
Azok is el tudják ezt intézni, akik nálad sokkal rosszabb anyagi viszonyok közt élnek, szedd már össze magad!
Azta, milyen emberek vannak...
Gondolod, hogy életed végéig nem derül ki ez?? Komolyan??? :)
Ha tb tartozásod van, valóban nem tartanak benn a kórházban, tény.
Úgy működik, hogy az adófolyószámládra szépen felkönyvelik, mint tartozás. Ez szépen kamatozik, növekszik, de még milyen szépen :) És attól, hogy azt mondod soha nem lesz bejelentett munkád...hát érdekesen állsz a világ dolgaihoz...még szépen végrehajtásra kerül az adott tartozás.... remélem akkor üt majd be a krach, amikor a legkevésbé hiányzik :)
Jobban jársz még most elintézed, amíg elviselhető összeg, főleg ilyen bevételeknél, döbbenet. Remélem az életben nem lesz közünk egymáshoz, meg a gyerekeinknek....
Jaj istenem... Egy szülés nem 2 fillér hogy az egyszi anyaságiból rendezhesd... Menj tényleg amternity vagy valamelyik magánklinikára(dr.Rose pl) s akkor nem kell tb.Ha rendezve lenne a tb-d akkor az sztk-s rendelésen is ellátnának.Egyébként van lehetőséged ambuláns szülésre,hogy rögtön hazamész.. De ezt az esetek 99%ban nem engedik.Ha esetleg hazamész is,akkor baba nélkül.. Ha meg azt gondolod,hogy te inkább hazamész szülés után..Hát én lábra se tudtam állni(mondjuk csak az izomláz miatt mert vízben szültem) a második szülés után.Szobatársam majdnem elvérzett:( A nagytesó miatt se engedték haza,aki épp beteg volt s igy apuka szépen az 5 napos apasági szabiját ki kellett hogy vegye hogy a beteg lányukat ápolhassa.. S igy velük nem is lehetett otthon csak 1-2 napot:( Egyébként ha meg ennyire el akarod agyni a kórházat akkor inkább menj el egy otthonszülési tanfolyamra s szülj otthon:) [link]
Más:jóismerősünk suli után elment hogy rendezze az iskola elvégeztével a tbjét. Letelt a türelmi ideje. Nahát,ő egy albérletben lakott,bejelentve nem voltS bement h fizetni akar,s azt mondták neki nincs állandó lakcime igy hiába van ideiglenes cime, az semmi.HAjléktalannak számit s SEMMILYEN?még életmentő beavatkozásra SE jogosult. Állandó lakcimnek kell lennie,ideiglenes nem elég... Mivel folytatta felsőfokú tanulmányait következő évtől mert deélvették egyetemre igy elengedték a tartozását. Vagyis részletekben fizethette..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!