Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha valakinek nincs tb-je se...

Ha valakinek nincs tb-je se munkája kb 2éve annak fizetnie kell a szülésért?

Figyelt kérdés
kb 2éve feketén dolgozok és azota nincs fizetve a tb-ém.2honap mulva fogok szülni és akkor fizetnem kell érte?vagy ezt levonhatják majd az anyaságibol?

2014. jan. 10. 10:32
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
100%
Ja az ami jár azt tudod de a kötelezettségedet nem.
2014. jan. 10. 11:25
 22/51 A kérdező kommentje:
de egyik ismerösöm azt mondta ha ettöl a honaptol fizetem akkor aktiv lesz a tb-ém és vissza menöleg akkor nem kell.
2014. jan. 10. 11:28
 23/51 anonim ***** válasza:

Tudod mit? Ne fizesd. Majd kifizeted a teljes ellátásodat. És tudod nem kívánok senkinek rosszat, de nem tudhatod még mit hoz a jövő, lehet hogy egyszer lesz valami, ami bekövetkezik az életedben, ami miatt hetekre kórházba kényszerülsz, netán műtétek tömkelegére szorulsz és lehet hogy jól kerestek, de utána ott lesz a gyerek, azt is el kell tartani, magatokat is fent kell tartani és vajon lesz több százezer vagy millió forintod, hogy majd azt mind kifizesd? Mert ahhoz képest szerintem havi párezer forint nem sok.

De te tudod...

2014. jan. 10. 11:30
 24/51 anonim ***** válasza:
100%

"e egyik ismerösöm azt mondta ha ettöl a honaptol fizetem akkor aktiv lesz a tb-ém és vissza menöleg akkor nem kell."

Egészen konkrét példát tudok neked mondani. Sógorom elvégezte a sulit, volt neki x idejű türelmi idő, amíg járt az ingyenes ellátása suli után, majd pedig a türelmi idő lejárt és hónapokig nem fizette. Aztán pár hónap után úgy döntött, hogy fizeti és az összes elmaradt TB járulékot szépen ki kellett fizetni, az aktuális díjak mellett! Szóval az ismerősöd nagyon rosszul informált!

2014. jan. 10. 11:31
 25/51 anonim válasza:
100%
Én épp mostanában intéztem ezt. És igen, visszamenőleg ki kell fizetni, plusz késedelmi kamat.
2014. jan. 10. 11:47
 26/51 anonim ***** válasza:
100%
Az nem úgy van ám, hogy ha te nem igényled, akkor nem kell fizetned, azt ha bajod van hirtelen aktivizálod. :D Bár így lenne, de sajnos nincs így!
2014. jan. 10. 11:50
 27/51 anonim ***** válasza:
78%
A Maternity klinikán kb. 500ezer egy szülés, attól függetlenül hogy császár vagy sima. Menj oda és akkor nem kell a TB-vel szenvedned. Amúgy pedig csak a szerencséden múlott hogy eddig nem kaptál csekket. Férjemnek egy félhavi elmaradása volt (hónap második felétől lett munkahelye és a hónap első felére nem fizette ki maga) és 2 év múlva küldték a csekket, pedig ő se volt egyszer se orvosnál és munkanélküliként is fizette rendesen. Egyszer ki fog bukni, kérdés mikor tűnik fel valakinek a rendszerben.
2014. jan. 10. 12:18
 28/51 anonim válasza:
100%
én TB nélkül biztos nem mernék terhes lenni,bármi történhet,kórházba is kerülhetsz akár hetekre,egy jó kis magas terhességi cukor vagy akármi miatt,erre nem gondolsz??ha 450 ezer a bevételetek nem tudsz abból kifizetni havi 6000 ft-ot,inkább kockáztatsz,hogy lehet elengednek egy enyje bejnyével?és a kórházban szülés után 1 nappal meg kell igényelned a gyereked tb kártyáját,ott abba belekötöttek,hogy az oep felé még a régi lakcímem volt,darabokra fog szedni az oep. Ti elhiszitek az hogy 450ezer ft a férje keresete?és a csaj meg nem melózik nincs tb,államra szül?lenne egy tippem...képkereskedő a férjed?
2014. jan. 10. 12:27
 29/51 anonim válasza:
70%
Nézd én nem akarlak lehurrogni, semmi jogom hozzá, de azt tisztázzuk, hogy a gyes=gyermekgondozási segély, az nem a gyereknek jár, hanem az anyukának. Tehát az a te segélyed (nyilván ha egyáltalán megigényled), nem pedig a gyermeké. Rá csak a családi pótlék jár, ami már nem segély.
2014. jan. 10. 12:38
 30/51 anonim ***** válasza:
100%
A TB az egy biztosítás, tehát a lényege, hogy mindenki fizeti a társadalomból egy kis összeggel, ami összesen jó sok pénz lesz és az veszi igénybe, akinek szüksége van rá, így viszonylag kevés pénzből nyugodt lehetsz. Ha nem kell igénybe venned csak örülj neki, de előfordulhat, hogy egyszer valami nagyobb műtéted lesz és az iszonyú sok pénz lenne, ha ki kéne fizetned. Ha mindenki így gondolkozna mint te, akkor már rég nem lenne semmiféle állami ellátás és fizethetnéd a milliókat ha bármi történik veled. Képzeld el, hogy neadjisten autóbaleseted lesz és csinálnak rajtad egy agyműtétet és kórházban vagy heteket aztán kiszámláznak neked mondjuk 4 millió forintot, akkor mit csinálnál?
2014. jan. 10. 12:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!