Ha valakinek nincs tb-je se munkája kb 2éve annak fizetnie kell a szülésért?
Nem tagadhat meg az orvos semmiféle ellátást, a nem sürgősségit sem!!!!!
Amit tesz: ellát, és figyelmeztet, hogy ún. piros jelzést adott számára a gép, ami rendezetlen jogviszonyra utal. BEmész a NAV-hoz, kitöltöd a nyomtatványt, hogy te fogod fizetni a tb-t magad után, az elmaradt járulékra pedig kérsz részletfizetési lehetőséget. Az ellátást nem kell kifizetned.
ÉS igen, én erre tudok hivatkozást is adni, hogy ez így zajlik és így törvényes.
"nincs tartozásom mivel nem vettem igénybe elötte a tb-ét"
Akkor te most nagyon nagy tévedésben vagy!
Ugyanis a TB hozzájárulást mindenkinek kell fizetnie akkor is, ha nem veszi igénybe!!!
Szerinted akinek van bejelentett munkahelye, annak miért vonják le minden hónapban a fizetéséből a TB-t, akkor is ha nem járt orvosnál? Mert kötelező fizetni!
És szerinted miért villogsz pirosan az orvosnál, jelezve, hogy nincs rendezve a TB-d? Természetesen, ha ellátásra szorulsz és kérik a TB kártyát az SZTK-s rendelésen. Mert kötelező fizetni!
"De minek fizessek tb-ét ha nem veszem igénybe meg a gyesbe benne lesz ugyis."
Rengeteg ember nem vesz igénybe orvosi ellátást, de mégis kell fizetnie TB-t! Mert ez a törvény!
Bár ha elmondásod szerint ilyen nagyon jól álltok anyagilag és nem szorulsz segélyre, akkor szerintem a gyesre, ami egyébként valóban segély, arra sem vagy rászorulva, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!