Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha valakinek nincs tb-je se...

Ha valakinek nincs tb-je se munkája kb 2éve annak fizetnie kell a szülésért?

Figyelt kérdés
kb 2éve feketén dolgozok és azota nincs fizetve a tb-ém.2honap mulva fogok szülni és akkor fizetnem kell érte?vagy ezt levonhatják majd az anyaságibol?

2014. jan. 10. 10:32
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
100%
A Tb minden állampolgár köteles fizetni ha igénybe veszi ha nem.
2014. jan. 10. 10:57
 12/51 anonim ***** válasza:
de ha feketén dolgozol akkor gyedet sem fogsz kapni. Végülis elmész majd gyesre "állami pénzből" amibe te nem adóztál egy fillért sem. Gratulálok
2014. jan. 10. 10:58
 13/51 A kérdező kommentje:
nekem eddig nem küldtek se csekket se semmit.nem magánorvoshóz járok,sima rendelésre és rendszeresen járok terhesgondozásra és ott csak szoltak hogy a tb-ém nincs fizetve.
2014. jan. 10. 10:58
 14/51 anonim ***** válasza:
82%

Nem tagadhat meg az orvos semmiféle ellátást, a nem sürgősségit sem!!!!!

Amit tesz: ellát, és figyelmeztet, hogy ún. piros jelzést adott számára a gép, ami rendezetlen jogviszonyra utal. BEmész a NAV-hoz, kitöltöd a nyomtatványt, hogy te fogod fizetni a tb-t magad után, az elmaradt járulékra pedig kérsz részletfizetési lehetőséget. Az ellátást nem kell kifizetned.

ÉS igen, én erre tudok hivatkozást is adni, hogy ez így zajlik és így törvényes.

2014. jan. 10. 10:59
 15/51 anonim ***** válasza:
100%

"nincs tartozásom mivel nem vettem igénybe elötte a tb-ét"

Akkor te most nagyon nagy tévedésben vagy!

Ugyanis a TB hozzájárulást mindenkinek kell fizetnie akkor is, ha nem veszi igénybe!!!

Szerinted akinek van bejelentett munkahelye, annak miért vonják le minden hónapban a fizetéséből a TB-t, akkor is ha nem járt orvosnál? Mert kötelező fizetni!

És szerinted miért villogsz pirosan az orvosnál, jelezve, hogy nincs rendezve a TB-d? Természetesen, ha ellátásra szorulsz és kérik a TB kártyát az SZTK-s rendelésen. Mert kötelező fizetni!

2014. jan. 10. 11:00
 16/51 anonim ***** válasza:
67%
Mondjuk ez is érdekes havi 6800Ft nem tudsz fizetni de gyerekre van pénzed,persze majd segélyre.
2014. jan. 10. 11:02
 17/51 A kérdező kommentje:
milyen segélyre te?????a férjemmel a bevételünk havi 450ezer ft.Én dolgozok és nem segélyböl élek!De minek fizessek tb-ét ha nem veszem igénybe meg a gyesbe benne lesz ugyis.
2014. jan. 10. 11:19
 18/51 anonim ***** válasza:
100%
GYES=gyermekgondozási segély.
2014. jan. 10. 11:19
 19/51 anonim ***** válasza:
100%

"De minek fizessek tb-ét ha nem veszem igénybe meg a gyesbe benne lesz ugyis."

Rengeteg ember nem vesz igénybe orvosi ellátást, de mégis kell fizetnie TB-t! Mert ez a törvény!

Bár ha elmondásod szerint ilyen nagyon jól álltok anyagilag és nem szorulsz segélyre, akkor szerintem a gyesre, ami egyébként valóban segély, arra sem vagy rászorulva, nem?

2014. jan. 10. 11:23
 20/51 A kérdező kommentje:
nem vagyunk rászorulva de az jár a gyereknek.
2014. jan. 10. 11:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!