Ha valakinek nincs tb-je se munkája kb 2éve annak fizetnie kell a szülésért?
Figyelt kérdés
kb 2éve feketén dolgozok és azota nincs fizetve a tb-ém.2honap mulva fogok szülni és akkor fizetnem kell érte?vagy ezt levonhatják majd az anyaságibol?2014. jan. 10. 10:32
31/51 anonim válasza:
Sosem fizettél tb-t,de azért beleszülsz,mások melóznak meg fizetik helyetted...Érdekes nem??Minek is fizesd ha a sok hülye barom fizetéséből meg befizetéséből most Te is részesülni fogsz mert egy szülés nem 20.000ft és ne legyen komplikációd.Kár ,hogy vannak ilyen emberek azért elvárod ugye,hogy ingyen szülhess és minden ingyen járjon..de Te sose tettél bele semmit és "nem is vagy rászorulva"...Remélem felnősz a szülés után..." Eddig nem volt szükségem rá" most hirtelen lett,ha tényleg ilyen jól élnétek akkor mennél magánklinikára,hisz jól éltek nem? Most hirtelen miért lett szükséged arra amibe eddig nem tettél semmit se?/ pedig megtehetted volna/
32/51 anonim válasza:
Jaj el ne higyjétek már hogy se neki se a férjének nincs tb-je (ez igaz lehet) de emellett feketén 450 ezret keresnek. KACKAC
Újabb vérlázító kérdés hogy kezdődjön a vita, a köpködés a Gyes-re szülőkről.
33/51 anonim válasza:
Azt írod, eddig nem vetted igénybe az orvosi ellátást, ezért nem fizetsz tb-t. De azt is írod, hogy sztk-s rendelésre jársz. Akkor az mégis mi? Ha gyesen vagy valóban nem kell majd tb-t fizetni de addig nem ártana. Én így tuti nem mertem volna teherbe esni. a gyest is az adózók pénzéből fizetik, és te nem fizetsz adót. eljársz orvoshoz, de nem fizetsz tb-t. Ezért tart itt ez az ország, valaki szétgürizi az agyát, és a fizu fele elmegy adóba, a másik meg cseszik fizetni, de kivenni azt tud... Én magán rendelőbe jártam, attól a tb-t még fizetnem kellett.
34/51 anonim válasza:
Ja és még annyi, hogy tesóm a suli után sokáig nem kapott melót. Munkanélküli nem járt neki, se semmi. Emaitt az epeh elengedett egy részét a tb befizetéseinek. 0 bevétellel volt, mégis kellett fizetnie. Ha valóban jól éltek, akkor nem értem miért okoz gondot havi pár ezer ft-ot befizetni...
35/51 Elsikné Ivett válasza:
Kedves kerdezo! A szulesert illetve az orvosi vizsgalatokert is kell fizetni.Az orvosi papirokon is feltuntetik, hogy egy-egy "kezeles" mennyibe kerulne. Nem tudom egy szulesert mennyit, de gondolom nem par ezerr ft-ot kell fizetni. Egyebkent kicsit korabban erdemes lett volna utana erdeklodni a dolgoknak....en 23 eves vagyok,iden fejeztem be a sulit (erettsegi volt plusz szakma stb) es szerettunk volna minel elobb babat (ugy gondoltam, hogy fiatalon meg fittebb az ember egy baba mellett).....mivel suli utan nem meloztam, ezert utana jartam a TB-s dolognak. Igasz, hogy a munkanelkuli semmit nem fizet, de bementem a jarasi hivatalba, kitoltottem egy lapot, igy egy evig fizetik utanam a TB-t. Nem kerul semmibe, csak egy kis utana jaras! Persze ezt a teljes egy evet nem veszem igenybe, mert lassan jon a pici, de GYES utan ha elmegyek melozni, akkor megijnt csak lesz TB-m vagy fizeti a melohelky vagy en sajat magam utan, de nem szabad felvallrol venni az ilyesmit, mert sose tudni mit hoz a jovo!
36/51 anonim válasza:
Utolsó nem tudod volna munkanélkülivel együtt működni, mert közben ő feketén dolgozót. Egyszerre két helyen nem tud lenni.
37/51 Elsikné Ivett válasza:
Utolso! En ezt ertem, viszont en sem a munkanelkulivel, hanem a jarasi hivatallal vagyok kapcsolatban. A munkanelkulire nem regiztek, csak kiadtak egy papirt, hogy nem reszesulok altaluk ellatasban es ez az igazolas alapjan fizeti a TB-t nekem a jarasi hivatal. Ha feketen melozik akkor is ezt ott tudja igenyelni
38/51 A kérdező kommentje:
na akkor tisztázzuk a dolgokat.a férjemnek bejelentett meloja van már és ö fizet tb-ét,és én feketén dolgozok.a kettönk bevétele kb 450ezer ft.Eddig nem küldtek se csekket se semmit,én meg nem foglalkoztam vele.Mi az hogy merek terhes lenni?szülés után nem tarthattnak a korházba és mivel soha nem lesz bejelentett melom igy behajtani se tudja.Nem hiszem hogy mndenkinek lenne tb-je aki szül föleg a kisebbségnek.
2014. jan. 10. 15:42
39/51 anonim válasza:
A terhesgondozás és a szülés ingyenes és nem is kell hozzá tb Magyarországon. Ettől függetlenül a tb-t fizetned kell, akkor is, ha nem vettél igénybe semmilyen egészségügyi szolgáltatást. Sőt visszamenőleg is ki kell fizetni, majd az NAV jelentkezik a pénzért. De ha nincs munkád, akkor javaslom fáradj be az önkormányzat szociális osztályára, mondd el mi a helyzet, hátha átvállalják a tb-t.
40/51 anonim válasza:
Akkor majd levonják az örökségedből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!