Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mit tehet az Apeh ebben az...

Mit tehet az Apeh ebben az esetben?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, nettó keresetem 200000 ft nettóban, szüleim ketten keresnek ennyit, és mondjuk tegyük fel veszek egy házat 50 millióért, mert valahonnan lett rá pénz...

Akkor rámszáll az apeh???meg mit tehet???meg mit akkor ha nem vagyok hajlando elárulni honnan lett rá pénz?

2009. szept. 30. 20:34
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Nem mondtam egy szóval se h igaz, példa volt,mármint az eleje igaz, de utána ott van h "tegyuk fel", kíváncsi voltam h ilyenkor mi van...

Szerinted ha lenne 50 milliom egy házra még mindig ebben a trágya országban szaroskodnák?

2009. szept. 30. 22:21
 22/23 anonim ***** válasza:
100%
Indítanak egy vagyonosodási vizsgálatot, mire te elmeséled, hogy horgászgattál egy tóban, és kifogtál egy aranyhalat, megkérdezte, mit szeretnél, te pedig kértél tőle 50milliót. Ha az ellenőrök hitetlenkednek, világirodalmi példákkal alátámasztod, hogy ilyen igenis létezik.
2009. szept. 30. 22:31
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Tegyük fel, hogy aránytalanul többet költesz, mint amekkora jövedelem után adózol. Ha ez valakinek fel is tűnik, vagyonosodási vizsgálatot indít ellened az APEH. Mivel szinte minden jövedelem adóköteles, ha elköltöttél olyan 50 millát, amelyhez nem adóztál meg jövedelmet, elég egyértelmű hogy valami nem kóser. Felszólítnak hogy vagy magyarázd meg honnét volt a pénzed, vagy fizzes be mondjuk 25 milla be nem fizetett SZJA-t+bírság+késedelmi kamat. Ha nem végrehajtást kezdeményeznek és elveszik a házadat.

Megmagyarázni elég nehéz, mert:

nem örökölted - lett volna hagyatéki tárgyalás és megfizetted volna az örökösödési illetéket.

Sok fizetést nem kaptál - befizettél volna sok SZJA-t

Válalkozással nem kerested - befizettél volna sok társasági adót

Nem nyerted - megfizetted volna a sok nyeremény adót

Nem találtad - amit találsz a PTK szerint nem automatikusan a tiéd, csak bizonyos feltételek mellet. Ennek nyoma van és gyanítom szintén meg kell adózni.

Nem kapdad ajándékba - megadóztad volna.

Tehát adócsalás vagy bűncselekmény van a dologban.

2009. szept. 30. 23:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!