Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A foglaló mit tehet ilyen...

A foglaló mit tehet ilyen esetben?

Figyelt kérdés
Adott egy Budapesti ingatlan mely külterület - zártkerti ingatlanként van nyilvántartva.Ezáltal a tulajdonrészt csak hányadban lehet meghatározni.A gond a következő.:egyik szülőnek milliós a tartozása több helyre,most megvettem ajándékozással hivatalosan a fele részt,hogy legyen hol lakniuk ha jön behajtó,szóval ha akarja vigye a maradék ingatlant.Az Én ingatlani részemen vagy egy téliesített faház,melyben a szülő él.Ilyen esetben az én ingatlanrészemen akkor tehát nem foglalhat semmit.Vagy mégis?
2011. jan. 30. 15:43
 1/10 anonim ***** válasza:
49%
Hát irány egy ügyvéd, mert ez szerintem fedezetelvonás bűncselekménye... Ha a bíróság visszaállítja az eredeti állapotot, akkor az ingatlant is elviszik, de a lakhatás megoldott lesz, valamelyik bv intézet szeretettel vendégül látja az "egyik szülőt".
2011. jan. 30. 21:12
 2/10 A kérdező kommentje:

Nem lett elvonva hisz ottmaradt a fele az ingatlanhányadnak!Ez nem kevesebb mint 110 négyszögöl azaz kb 378 nm2. Vagyis bőven van mit foglalni.Másik,hogy a bv-nem ültet le mert nincs már adósok börtöne!Ha még mindig lenne nem gondolod,hogy az ország fele ott csücsülne?

Másik,hogy nem ez volt a kérdés,tehát számomra értéktelen választ küldtél.

2011. jan. 30. 22:11
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha a megmaradt fele nem elégséges, akkor a maradék el lett vonva. Ha figyeltél volna, nem azért ültetnek le, mert tartozol, adósok börtöne nincs! Hanem azért, mert a fedezetelvonás BŰNCSELEKMÉNY! Jobb lenne olvasnál, ha már leteremted a segítő szándékú válaszolót...

A kérdésed pedig az volt, hogy lefoglalható-e a te részed. Erre mondtam, hogy igen, sőt, bűncselekményt is megállapíthatnak. Ez értéktelen válasz? Gondolom csak azért, mert nem azt olvastad, amit szerettél volna.

Tudod mit? Nyugodj meg, nem vihetik el! Most jobb?

2011. jan. 30. 22:27
 4/10 A kérdező kommentje:

Ember az ingatlannak a naggya maradt a szülő nevén,Én hivatalosan megvettem x összegért a többit!Akkor ezzel miért is tettem bűncselekmény?Maradt pont annyi amennyi fedezni az adott összeget!

Kérdésem az volt,hogy az Én részemről ingó tárgyat vihetnek-e illetőlegesen miútán megvettem így az enyim!Ezzel nem követtem el bűncselekményt csak kihúztam a sz*rból x összeggel amiből élni tud!

2011. jan. 31. 00:25
 5/10 anonim ***** válasza:

Most melyik igaz a kettő közül:

- "most megvettem ajándékozással hivatalosan a fele részt"

- "Én hivatalosan megvettem x összegért a többit"

Megvetted, vagy ajándékozás? Fele részt, vagy kisebb részt?

Hol írtad, hogy ingóság lefoglalásáról beszélsz? Én hol írtam, hogy te követtél el bűncselekményt? Ha maradt annyi, amennyi fedezi, akkor miért vinne el tőled bármit? Ember!

2011. jan. 31. 08:13
 6/10 A kérdező kommentje:

Ingóság lefoglalása :Lásd utolsó mondat a kérdésben!

Miután egyenes ágon lehet ajándékozni így a szerződés erről szól mert nem volt 80.000.- erre is.De miután fizettem érte mindent így megvettem!

2011. jan. 31. 11:56
 7/10 A kérdező kommentje:
Konkrétan hányadot lehetett megvenni mert mint írta külterület-zártkerti ingatlan.Azaz osztatlan közös terület.
2011. jan. 31. 11:58
 8/10 anonim ***** válasza:

"De miután fizettem érte mindent így megvettem!"

Részletkérdés, de nem a területért fizettél, hanem az ügyintézésért illetéket. Amúgy ennek nincs köze a témához, vagyis hogy jogellenesen lett-e átruházva a tulajdonjog.

2011. jan. 31. 16:30
 9/10 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó eggyet értek veled mert nem ez volt a kérdésem.De Te legalább érted mire kérdetem rá és mire nem
2011. jan. 31. 16:55
 10/10 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, ne örülj, nem voltál egyértelmű. Minden válaszoló én voltam. De örülök, hogy végre egyetértesz velem. ;)
2011. jan. 31. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!