Mi történik abban az esetben, ha lefoglalózok egy házat, de a bank azt mondja hogy neki nem elég az adásvételben foglalt önrész fizessek többet. Ha nem tudok többet fizetni visszajár a foglaló?
Ha úgy állapodtatok meg, hogy "foglaló",és a vevő hibájából hiúsul meg az adásvétel, akkor a foglalót elbuktad. Ha az eladó hibájából,akkor 2x annyit kapsz vissza.
Csak előleg esetében járna vissza.:-((
Még nem ,de napok kérdése és megtörténhet. Ráadásl ragaszkodnak a foglalóhoz. Én inkább előleg párti lennék.
A hitelkérelem meg nem irreális feltételekkel lenne elvileg nem lesz vele gond, de a ház értékbecslése után dönt a bank mennyit lehet rá felvenni.
Hát ha ragaszkodnak, ha nem, szerintem ne menj bele a foglalóba.
Szerintem nem olyan a lakáspiac, hogy olyan gyorsan el lehet adni egy ingatlant.
Mondd el az aggályaidat az eladónak, hátha lehet vele beszélni.Neki is az az érdeke, hogy eladja az ingatlant.
Szerintem ők belemennének, de baromira befolyásolja őket az az erőszakos unszimpatikus ingatlanközvetítő akin keresztül eljutottam hozzájuk.
Ráadásul állítólag az ingatlanossal olyan szerződésük van hogy a foglalóból nekik ki kell őt fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!