Mit tehet az Apeh ebben az esetben?
22 éves vagyok, nettó keresetem 200000 ft nettóban, szüleim ketten keresnek ennyit, és mondjuk tegyük fel veszek egy házat 50 millióért, mert valahonnan lett rá pénz...
Akkor rámszáll az apeh???meg mit tehet???meg mit akkor ha nem vagyok hajlando elárulni honnan lett rá pénz?
Rossz megközelítés: az apeh-et nem fogja érdekelni, honnan van. Vélelmezi, hogy amiért megdolgoztál és megtartottad egészen, tejelés helyett (pedig jól jön állami végkielégítésekre minden forint), csalást, lopást követtél el. Igyekszik minél többet lenyúlni, vagy egyszerűen a házat elveszi. Jobb tehát kp-ben.
Rögtön fröcsögött is néhány válaszadó olyanokat, hogy adócsaló, holott, ha ő is valódi munkát és nem közalkalmazottit végez, akkor szintén csak befizet, de vissza nem kap se a saját adójából, se a máséból.
akinek ekkora összeg üti a markát, és van olyan hülye, hogy kapásból el is költi az meg is érdemli. Hülye is tudja, hogy kapásból ki fog tűnni a sorból.
----
nem fröcsögtünk, hanem megmondtuk, hogy ez adócsalás.
Értelemszerűen az emberek nagy része adócsaló, pl a legtöbbünk nem teljes fizura van bejelentve és KP-ban kapjuk a fizunk nagy részét, illetve sokan dolgozunk maszekban ezt azt. De nem milliós tételekről van szó itt nálunk, hanem tízezres, legfeljebb százezres. Így nem ugyanaz a kategória.
és ha ajándék?????akkor meg kell neveznem h kitől kaptam?
De most érted kapok ajándékba pénzt, jon az apeh és mivel nem mondom meg elvisznek?
50milla ajándékba? kicsit sok. egyrészt asszem van vmi ajándékozási adó. Ha családtól kapod akkor talán nem. Viszont akkor akitől kaptad azt (is) megb.sszák hogy neki honnan van. Szal itt nem lehet elbújni.
mit csináltál, hogy ennyi pénzt "ajándékoztak" neked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!