Elmagyarázná valaki, mi a jó a családi pótlék szétszedésében?
Hihihi:-))))
Viszont te most ráérsz, nekem a bébi mellett sajnos nem jut ilyenre időm, hogy ezeket kutassam:-)))
Bár úgy látom, csak ketten maradtunk ebben a témában, és csak egymást szórakoztatjuk, itt senki nem fog nekünk megnyugtató választ adni.
Még egy kérdés!! Hátha már belefutottál. GYED-en vagyok, a munkahelyem megszűnőben, így a táppénztől kezdve mindent az OEP-pel intéztem. Most viszon, mint ahogy Te is linkelted, kell nyilatkozni, de nálunk csak a férjem hozott ilyen nyilatkoztatot, ami a munkahelyére kell. De nekem most kinek kell nyilatkoznom csp ügyben?
He?? Újabb fejtörés:-)))
Azt nem mondtam, de van egy 16 hónaposom is, úgyhogy 16 hónapja nem ismerem azt a szót, hogy "ráérsz" :-))) Most éppen ébredezik, úgyhogy gyors leszek (ergo, lehet felületes).
Azt írja a kitöltési útmutató, hogy a munkáltatónak/kifizetőnek kell átadni a nyilatkozatot. Vagyis én úgy értelemezem, hogy ha az oep-től kapod a gyed-et, akkor nekik kell. Lehet, hogy egy telefont megér a téma, mert sajnos az oep honlapján semmi nincs fent erről.
Mindenesetre ha "ráérek" :-), majd még kutakodok én is. Addig is minden jót nektek.
Teljesen pontosan írtátok le az adó kiszámítását. Nekem, (nekünk könyvelőknek) már nem új ez a számítási mód, mert ezt már eljátszották amikor a nyugdíj is "adóterhet nem viselő" járandóság lett. És igen, igazad van, hogy végső soron fizetsz adót a családi pótlék után, ha nem maradsz az alsó adósávban. A nyilatkozatot meg kell tenni az OEP felé is, hogy ne kerülj adóhátralékba. Ha még nem töltötted ki a férjed papírját, másoljátok le kitöltés előtt, vagy töltsd le a mintát az APEH honlapjáról. De persze ha nem léped át a 36 %-os sávhatárt, teljesen mindegy. Ha nem nyilatkoztat az OEP, nem kell erőltetned.
Boldog babázós időszakot nektek! Élvezzétek a gyermekekkel töltendő időt, ne ilyen marhaságokkal igedesítsétek magatokat.
Igen, igen, köszönjük szépen.
Azért jó érzés, hogy jól sikerült értelmezni :-)
Minden jót nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!