Családi adókedvezmény fogalmát elmagyarázná nekem valaki?
Valaki segítsen.Egyáltalán nem értem a dolgot.
A férjem 120.000,-ft.bruttó bért kap.én kapom a családit és a gyest.Ha megigényeljük -ő igényelné meg- ezt a családi adókedvezményt 1 gyermek után, akkor jövő év elején igényelhetünk vissza adót ahogy eddig is tettük?
Tehát akkor most "felveszem" havonta(10.000,-/hó) azt az összeget amit következő év elején egyösszegben (kb.120.000,-/év) igényelnék vissza?
Ne haragudj, ha egy kicsit nehézkes a felfogásom, de nekem ezek az adó ügyek kínaiul vannak:)))
Sziasztok! Én is nagy gondba vagyok ezzel a családi adókedvezménnyel, tényleg olyan kínai :(
Ha év elején azt kérted, hogy havonta adják, akkor most lehet-e változtatni rajta, hogy mégis jövőre egy összegbe kérni vissza? És ha év közbe jön a kistesó akkor szólni kell a munkáltatónál, hogy két gyerek (van)? Köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!