Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha Plus500nál összességében...

Ha Plus500nál összességében nyereséges évet zárok, hogyan kell leadóznom az ott szerzett bevételt?

Figyelt kérdés
Pl., ha voltak veszteséges zárásaim, de összességében mégis nyereséges évet zárok, akkor csak az össz. nyereségnek az X%-át leadózom?

2012. nov. 6. 20:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az éves nettó nyereség után kell 16%-ot fizetni.
2012. nov. 6. 20:42
 2/13 A kérdező kommentje:

Gondolom attól függetlenül le kell adóznom, hogy a pénz a plus500 számlámon vagy a saját bankszámlámon van. igaz?

Tehát, ha nem is utalom át a pénzt még magamhoz, adóznom már akkor is le kell.

2012. nov. 6. 20:50
 3/13 anonim ***** válasza:
87%
Így van, az mindegy hol van az a pénz.
2012. nov. 6. 21:18
 4/13 anonim ***** válasza:
15%
Hát azért nem egészen igy van... MIbel lesz 500 nyereséged? cégben vagy egyéni vállalkozásban? mert ne mmindegy...
2012. nov. 7. 00:07
 5/13 anonim ***** válasza:
89%
Mivel cégről szó sem volt, feltételezhetően magánszemélyként kereskedik. Az alapelv egyébként ugyanaz, cégként is a nettósított nyereség után kell adózni.
2012. nov. 7. 00:14
 6/13 anonim ***** válasza:
29%
CSak épp nem 16 %-ot... hanem 10-et ötven milláig, és már a veszteség is csak a feléig érvényesíthető stb stb. bocsánat hogy megpróbáltam pontosítani... Egyéni vállalkozónál pedig azonnal beáll az osztalék alap utáni fiz köt, míg cégnél nem feltétlen. De úgy látom te jobban tudod, akkor hát várom a tényszerű kifejtést és elnézést kérek mindenkitől hogy egyáltalán szólni merészeltem
2012. nov. 7. 13:02
 7/13 anonim ***** válasza:
84%

"veszteség is csak a feléig érvényesíthető"

Ilyen ismeretekkel inkább én nem pontosítanék.

2012. nov. 7. 13:59
 8/13 A kérdező kommentje:

A 3-as 5-ös válaszolót nem igazán értem.

A Plus500 az egy online kereskedelmi platform.

Én mint magánszemély használom.

Veszteséget érvényesíteni, hogy érted. Azt amit mondjuk tavaly elvesztettem, az idei keresetemből levonom és az így születő eredményt adózom le?

2012. nov. 8. 21:16
 9/13 anonim ***** válasza:
84%

Nem tudom mit nem értesz...

A tárgyévi és azt megelőző két év veszteségét lehet figyelembe venni, de csak akkor, ha az adóbevallásban szerepeltetted.

2012. nov. 8. 22:01
 10/13 A kérdező kommentje:
És hány %át kell leadóznom a nyereségnek?
2012. nov. 8. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!