Miért nem vezetnek be MLM különadót?
Egyébként más ötleteim is vannak az MLM visszaszorítására.
1. Államilag előírni, hogy egy eladott termék utáni bónuszból legalább 90%-ot (vagy 95-öt...) kell kapnia magának az értékesítőnek, a többit kaphatják meg a felette levők.
2. A kezdőcsomagot/minimális vásárlást nem szabad megtenni a csatlakozás feltételének. (pl. FLP esetén 55 Eurós kezdőcsomagot kell megvenniük az újonnan csatlakozóknak) Így az a 80%-a az embereknek, aki két hét után abbahagyja, mert rájön, hogy átverték, az nem 55 Eurót veszít, hanem mondjuk egy 10 Eurós lötty árát.
Látható, hogy a fenti javaslatok egyike sem tiltaná be az MLM-et, viszont gátolná a naiv emberek becsapásának, és kevés pénzért való dolgoztatásának lehetőségét. Hiszen az első javaslat szerint 90-95%-át a jutaléknak ő kapná, és a beszervezői kevesebbet kapnának. A második javaslatom szerint pedig eleve, aki belép és pár hét után meggondolja magát, az csak egy pár ezer Forintos terméket venne meg, nem pedig egy 15 ezreset.
"2. A kezdőcsomagot/minimális vásárlást nem szabad megtenni a csatlakozás feltételének. (pl. FLP esetén 16,018 HUF (16,018 HUF (55 Eur))ós kezdőcsomagot kell megvenniük az újonnan csatlakozóknak) Így az a 80%-a az embereknek, aki két hét után abbahagyja, mert rájön, hogy átverték, az nem 55 Eurót veszít, hanem mondjuk egy 2,912 HUF (10 Eur)ós lötty árát. "
Nem kell semmilyen kezdőcsomagot vásárolni a csatlakozáshoz, ez csak egy lehetőség. A rendszerbe regisztrálni/csatlakozni termékvásárlás nélkül is lehet.
Ha valaki mégis vásárol akkor sem bukik semmit sem az illető, mivel egyrészt terméket kap a pénzéért másrészt 12 hónapos pénzvisszafizetési garancia van a termékekre.
Ne terjessz hülyeségeket!
"Nem kell semmilyen kezdőcsomagot vásárolni a csatlakozáshoz, ez csak egy lehetőség."
Ahhoz, hogy forgalmazóvá válj (tehát pénzt is kereshess vele), előbb min. 55 Euró (16e Ft) értékben vásárolni kell.
a link alatt a forgalmazói szintről: "(Ehhez a szinthez minimum nettó 55 euró értékű vásárlás szükséges. Ajánlott egy Combo Pakkal kezdeni, ami egy összeállítás a legnépszerűbb termékből, és így további kedvezményekhez is jut, mintha külön-külön venné meg az egyes darabokat. ..."
Arra pedig kíváncsi vagyok, hogy eddig hány ember kapta vissza a pénzét...
Szóval akkor pontosítok a 2. ponttal kapcsolatban: Nem a csatlakozás feltételének nem szabad megtenni a minimális vásárlást, mert az most sem feltétele, hanem a forgalmazóvá válás feltételének sem szabad megtenni az 55 Eurós vásárlást!
"Arra pedig kíváncsi vagyok, hogy eddig hány ember kapta vissza a pénzét..."
Bárki aki a terméket a számlával együtt visszavitte. Ez rögzítve van a szerződésben.
Olyannal is találkoztam, hogy valaki a citrusfélékre allergiás (citrom, narancs, grépfrút stb) és olyan terméket vásárolt amiben van narancs, viszont ezt nem nézte meg előtte csak amikor már felbontotta. Visszavitte és vissza kapta a pénzét. Erre a hatályos jogszabályok kötelezik is az összes céget Magyarországon ahol távollévők között jön létre szerződés.
Nézd, én nem vagyok egy MLM-fan (és még finoman fogalmaztam), de szerintem az elosztásuk mértékét bízzuk rájuk.
Ha magas jutalékot akarnak adni a felső szintnek, akkor legyen. Ne akard már a piacot befolyásolni, nem tervgazdálkodás van.
Ha egyeseket az motivál a munkában, hogy sok másik ember munkájából gazdagodnak, akkor hagyni kell nekik a lehetőséget, mert így produktívabbak lesznek. Akik meg csatlakoznak a rendszerhez azok értelemszerűen elfogadják a szabályokat.
ma 17:09
A legfelsőbb szinten lévők kb 2-5%-ot kapnak az alsóbb szintek értékesítéséből egy meghatározott szintig. A közvetlen értékesítésből meg átlag 25-30%-ot kap egy ember.
Ez a hagyományos kereskedelemben sincs másképp. A végfelhasználói ár mindig tartalmazza a nagyker és egyéb disztribútorok árrését is. Mivel azt is a vásárló fizeti meg, nem csak a kiskereskedői árrést.
És nyilván ott is a nagyker tulajának lesz a hatalmas haszna a sok eladás kis százalékából. Pedig azt sem ő adja el a végfelhasználónak hanem a kisker.
Ezek alapján a nagykereket is megadóztassuk még pluszban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!