Miért nem vezetnek be MLM különadót?
Itt most megint keverjük a szezont a fazonnal.
A bináris mátrixot újfent nem szerencsés idekeverni, hiszen ez is csak egy olyan tulajdonsága a cég belső szabályozásának, ami mondhatni lényegtelen törvényességi szempontból.
Az általad említett "tipikus bináris mátrix" példájában igazad van, csakhogy itt megint a fal piramisjáték felőli oldalán vagyunk. Hiszen ha a cég üzletpolitikájából egyértelműen kiderül, hogy kimerít valamilyen törvénytelen tényállást ott nyilvánvaló, hogy fölösleges a könyvelést átnézni. Hovatovább ilyen cég, elvben létre sem jöhetne, abba most ne menjünk bele, hogy miért történik meg időről-időre mégis, lásd Scienet.
Nyilvánvalóan az üzletpolitika tartalmazza a javadalmazási szabályokat is, de azt te sem gondolod komolyan, hogy kifizetéseknek ez az egyetlen befolyásoló tényezője?!?!
Mert mi más határozná meg a kifizetések mértékét, hogyha nem az üzleti szabályzatuk?
Ok a rendszer felépítése (mátrix, bináris, háromlábú stb igaz ezt nem én hoztam fel) nem mérvadó és nem lesz tőle egyértelmű, hogy törvényes keretek között működik-e.
Viszont a bináris mátrix kombinálva azzal, hogy csak a csúcson kapsz terméket vagy éppen pénzt már felveti a piramisjáték gyanúját. Ezt kiküszöbölhetik azzal, hogy azt ígérik bármikor kiszállhatsz és visszakaphatod a pénzed. Az más kérdés, hogy ez a gyakorlatban megvalósul-e.
A sciennet az pont, hogy nem jó és nem egyértelmű példa a piramisjátékra. Mivel az úgy működött, mint a Lyoness. Csak előbbinél valahogy nem akaródzott adózni a tulajdonosnak, utóbbinál pedig nincsenek ilyen problémák. Ha az adózás rendben lett volna akkor a mai napig működhetne a cég.
A Scienetet nem is konkrétan a piramisjátékra mondtam példának, de nem is erről van szó, és ne keverjük ide.
Igen, az üzletszabályzat határozza meg a kifizetések mértékét, én is ezt mondtam. A kérdés viszont nem ez volt, ráadásul nem neked szólt. Szépen kérlek vedd már észre magad.
De. Én meg visszakérdeztem meg reagáltam a többire. És hol itt a probléma?
Majd ha visszanéz a kolléga akkor gondolom, hogy válaszol ő is.
A válaszra meg várhatunk. Lehetséges, hogy emberünk belátta, hogy kicsit beégett, a "sziklaszilárd önbecsülés" pedig nyilván azt diktálja ilyenkor, hogy fordítsuk másfelé a tekintetünket, és osszuk az észt töretlenül.
Egyébként sanszos, hogy egy korábbi alkalommal is csak 79%-os hozzászólása mentette meg 72%-ost, hogy hülyét csináljon magából. Legalább összetartás van bennetek. Kell is, egymásból nem élnétek meg....
Nem tűntem el, csak elfeledkeztem erről.
Ó te nagytudású, minden bölcsek bölcse, mondd meg nekünk földi buta halandóknak, hogy az üzeletszabályzaton kívül mégis mi a fene határozza meg a kifizetések mértékét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!